Η έρευνα τίτλων στο YouTube προφανώς λειτουργεί ικανοποιητικά όταν η αναζήτηση γίνεται στην αγγλική. Πλέον, η πλατφόρμα θα επιτρέπει την αναζήτηση βίντεο στην μητρική γλώσσα του καθενός.

Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας Android Police, το YouTube πειραματίζεται με μία λειτουργία που θα επιτρέπει την αναζήτηση βίντεο, ανεξαρτήτως της χρησιμοποιούμενης στο βίντεο γλώσσας, χρησιμοποιώντας στην αναζήτηση ο καθένας τη μητρική του γλώσσα.

Η συγκεκριμένη λειτουργία αυτόματα θα μεταφράζει τον τίτλο του βίντεο και τη σχετική περιγραφή, τόσο στην web έκδοση της πλατφόρμας όσο και στην έκδοσή της για φορητές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα είναι εφικτές οι λήψεις προτάσεων για βίντεο πραγματικά από όλο τον κόσμο, τις οποίες θα μπορεί ο καθένας να διαβάσει στην γλώσσα του.

Παράλληλα, η εταιρεία δοκιμάζει και μία ακόμα λειτουργία που θα δημιουργεί αυτόματο υποτιτλισμό, με υποστήριξη περισσότερων γλωσσών. Αυτό θα καθιστά την παρακολούθηση βίντεο σε γλώσσες με τις οποίες δεν έχουμε καμία επαφή πολύ ευκολότερη. Προς το παρόν η παραπάνω λειτουργίες δοκιμάζονται στα πορτογαλικά.

Υπενθυμίζεται ότι έρευνα της Pew Research, που δημοσιεύτηκε το 2019, έδειξε ότι το 67% του περιεχομένου στα διάφορα κανάλια του YouTube, δεν χρησιμοποιούσαν τα αγγλικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει μια τεράστια αγορά βίντεο σε τοπικές γλώσσες και μία λειτουργία αυτόματης μετάφρασης θα μπορούσε να τους προσφέρει περισσότερους viewers.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία