Στη σημερινή παρουσία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, της εταιρείας που ειδικεύεται στη συγκέντρωση και διάθεση πληροφοριών οικονομικής συμπεριφοράς και δεδομένων συγκέντρωσης χορηγήσεων, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σολομών Μπεράχας μιλώντας κατά τις εργασίες του Delphi Forum.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζάχαρο, ο κ. Μπεράχας μίλησε για την ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ως τον «θεματοφύλακα ενός πολύτιμου εργαλείου των τραπεζών, που είναι η πληροφορία».

«Η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ διαθέτει δεδομένα και πληροφορίες που αφορούν όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την αγορά», υπογράμμισε σχετικά.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα δάνεια», ανέφερε ότι η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ διαθέτει τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά δεν εγκρίνει χορηγήσεις και εκτίμησε ότι τα «κόκκινα δάνεια» είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας για δέκα χρόνια.

«Γίνεται μια κοσμογονία από όσα συμβαίνουν με την τεχνολογική επανάσταση. Η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ είναι μια κατεξοχήν 100% ψηφιακή εταιρεία», ανέφερε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η τεχνολογία θα προσφέρει μεν νέες δυνατότητες ανάπτυξης, αλλά «δεν θα υποκαταστήσει την απαραίτητη συναισθηματική νοημοσύνη».

Ερωτηθείς σχετικά με την ανησυχία μεγάλης μερίδας πολιτών για την διαρροή προσωπικών τους δεδομένων, σημείωσε: «Η βάση δεδομένων της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ έχει αποδειχθεί ότι είναι απόλυτα ασφαλής και έως σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε κανένα συμβάν διαρροής δεδομένων από αυτήν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Στουρνάρας: Θα περιοριστεί το κόστος δανεισμού – Είναι από τα υψηλότερα στην Ευρωζώνη
Οικονομία |

Στουρνάρας: Θα περιοριστεί το κόστος δανεισμού - Είναι από τα υψηλότερα στην Ευρωζώνη

Στο 3,9% το επιτόκιο για τα μικρά επιχειρηματικά δάνεια τον Μάρτιο - Στο 1,68% ο μέσος όρος στη ζώνη του ευρώ - Αντιστρέφεται η συσσώρευση καταθέσεων από τις επιχειρήσεις - Τι είπε ο διοικητής της ΤτΕ για άνοδο επιτοκίων και Ταμείο Ανάκαμψης