Για την οικονομική διπλωματία και τη συμβολή της στη δημιουργία μιας οικονομίας υψηλής παραγωγικότητας, μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας (COMPETE.GR).

Πρόσθεσε επίσης ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με την επιχειρηματική κοινότητα.

Ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, τόνισε ότι ενθαρρύνει τη συνέργεια των δράσεων με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, ειδικότερα δε με τις νέες, ενισχυμένες δομές της Οικονομικής Διπλωματίας.

«Η επιτυχής ανταλλαγή επιχειρηματικών ιδεών, εμπειριών και καλών πρακτικών έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει, κάθε προσπάθεια ευελιξίας, καινοτομίας και εξωστρέφειας», υπογράμμισε.

Ο υπουργός τόνισε ότι επίκεντρο των δράσεων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει η στόχευση σε κλάδους διεθνώς αναγνωρίσιμων υπηρεσιών και αγαθών, ενώ παράλληλα, κρίνεται απαραίτητη η προσέλκυση ποιοτικών άμεσων ξένων επενδύσεων.

Επίσης, χρήσιμη θεωρείται και η ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών προϊόντων.

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στηρίζεται στην υιοθέτηση ενός παραγωγικού μοντέλου που θα μπορέσει να διαμορφώσει ένα ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον. Ενός μοντέλου που θα οδηγήσει στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μέσω των εξαγωγών, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας» είπε και πρόσθεσε:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών και οι δράσεις της οικονομικής διπλωματίας μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας οικονομίας υψηλής παραγωγικότητας.
Μέσω του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, έχουμε τη δυνατότητα να ενσωματώσουμε εργαλεία εξαγωγικών επενδύσεων και μέσα διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες