Tο ΕΒΕΠ προχωρά στην ομαδοποίηση και χαρτογράφηση όλων των «παρα-ναυτιλιακών» επιχειρήσεων που λειτουργούν στην καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, τον Πειραιά. Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης. Με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο πλαίσιο του πρώτου ελληνικού ναυτιλιακού cluster, “Maritime Hellas” δημιουργείται από επιχειρήσεις υποστήριξης της ναυτιλίας μια εξειδικευμένη δυναμική πλατφόρμα νέας γενιάς που ονομάζεται “5S” και περιλαμβάνει Ship Supplies, Spares, Sea Services, Ship-repairs, Shipyards, όπως αναφέρει.

Ο κ. Κορκίδης προσθέτει ότι το «5S» θα αποτελεί τμήμα του cluster “Maritime Hellas”, που άλλωστε περιλαμβάνει μέλη από όλο το φάσμα της ναυτιλίας, από πλοιοκτήτες μέχρι κατασκευαστές εξοπλισμού, προμηθευτές, υπηρεσίες logistics, καθώς και επιχειρήσεις του θαλάσσιου τουρισμού.»

Οφείλω να σημειώσω ότι πλειάδα επιχειρήσεων του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου, που δραστηριοποιούνται γύρω από τα ναυπηγεία, τη ναυπηγοεπισκευή, τους εφοδιασμούς, τα ανταλλακτικά και τις υπηρεσίες, ευελπιστούν σε μία «καλύτερη ημέρα» με την αναβίωση των ναυπηγείων της Σύρου, του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Ο κ. Κορκίδης προτείνει εξάλλου μελλοντικά αυτές οι επιχειρήσεις  οπωσδήποτε να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2021-27, αφού υπό άλλες συνθήκες θα σχημάτιζαν ένα δυνατό «cluster».

Κάθε μελλοντικό πρόγραμμα που θα ευνοεί τα συνεργατικά σχήματα σχετικά με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα θα είναι πάντα μια καλή αρχή για επιτυχημένες συνέργειες, υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία