Τα υψηλά της χθεσινής μέρας χάνουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα αναζωπύρωσαν την ανησυχία για τις επιπτώσεις από την αναζωπύρωση της πανδημίας.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,48% ή 170 μονάδες στις 34.948 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει μικρή κάμψη και βρίσκεται στις 14.760 μονάδες και ο S&P 500 βρίσκεται στις 4.410 μονάδες μειωμένος κατά 0,28% μετά το νέο ρεκόρ που κατέγραψε χθες.

Αν και η αργή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας απασχολούσε ήδη στην αμερικανική αγορά, κάτι που σημείωσε στις επισημάνσεις της προ ημερών και η Federal Reserve, οι επενδυτές αιφνιδιάστηκαν από την κάθετη υποχώρηση που κατέγραψε η έκθεση ADP για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τη δημιουργία μόλις 330.000 θέσεων εργασίας, πολύ κάτω από τον περασμένο μήνα και πολύ κάτω από τα επίπεδα που περίμεναν οι αναλυτές.

Πάντως, τα συνεχιζόμενα καλά εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να αποτελούν ένα στοιχείο στήριξης της αγοράς. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Refinitiv IBES τα εταιρικά αποτελέσματα εκτιμάται πως αυξήθηκαν κατά 87,2% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για 65,4%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 1,162%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,186.

Στην αγορά των commodities, το αργό υποχωρεί σημαντικά κατά 2,6% στα 68,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ το χρυσό κερδίζει έδαφος κατά 1,1% στα 1.834 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]