Κέρδη κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, στον απόηχο της απροσδόκητης «βουτιάς» που σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός βρέθηκε να κερδίζει 27 δολάρια ή 1,5% στα 1.778 δολάρια ανά ουγκιά. Αναλόγως και σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 0,9%, έχοντας ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τα χαμηλά τετραμήνου που «έπιασε» την περασμένη Κυριακή στα 1,677 δολάρια την ουγγιά. Σε κάθε περίπτωση παραμένει σταθερά πολύ κάτω από τα υψηλά των 1.900 δολαρίων που άγγιξε νωρίτερα, φέτος.

Το άλμα του πολύτιμου μετάλλου ήρθε μετά την αιφνιδιαστική πτώση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν και μάλιστα στο χαμηλότερο σημείο από το 2011, λόγω της ανησυχίας που προκαλεί στο κοινό η αναζωπύρωση της πανδημίας εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα. Η δημοσίευση του δείκτη ώθησε πτωτικά το αμερικανικό δολάρια και άσκησε νέες πιέσεις στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθιστώντας τον χρυσό ως ένα «ασφαλές» καταφύγιο για τους επενδυτές.

Πάντως, με δεδομένο πως οι αναλυτές αναμένουν ενίσχυση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και ενδυνάμωση του δολαρίου με φόντο την επιβράδυνση των μέτρων στήριξης από τη Federal Reserve, ο χρυσός εκτιμάται πως θα χάσει έδαφος τους επόμενους μήνες. Ενδεικτικά ο Ντομινίκ Σνάιντερ της UBS Global Wealth Management εκτίμησε πως για τους λόγους αυτούς η τιμή του χρυσού θα υποχωρήσει έως και στα 1.700 δολάρια ανά ουγγιά, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022, ή ίσως και ακόμη πιο χαμηλά προς την κατεύθυνση των 1.600 δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές