H κυβέρνηση Μπάιντεν προβλέπει ότι το φετινό δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι κατά 555 δισεκατομμύρια δολάρια χαμηλότερο από αυτό που υπολογίστηκε τον Μάιο, βοηθούμενο από μια οικονομία που ανακάμπτει πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν.

Αλλά ακόμη και με τη βελτίωση αυτή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι προβλέπει έλλειμμα 3,12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτό θα ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα στην ιστορία, που ξεπέρασε ελαφρώς το περυσινό έλλειμμα 3,13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Και για την επόμενη δεκαετία, η κυβέρνηση εκτιμά ότι τα ελλείμματα δεν θα υποχωρήσουν κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Για το οικονομικό έτος 2022, που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, η κυβέρνηση προβλέπει έλλειμμα 1,54 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου προβλέπει ακόμη χαμηλότερο έλλειμμα 1,15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος.

Ωστόσο, οι προβλέψεις του CBO βασίζονται στον ισχύοντα νόμο και δεν λαμβάνουν υπόψη τον αντίκτυπο των δύο νέων πακέτων που δεν έχουν ακόμη περάσει από το Κογκρέσο, ένα διακομματικό μέτρο περίπου 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε δαπάνες για παραδοσιακά έργα υποδομής , όπως δρόμους και γέφυρες και ένα μέτρο ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζεται μόνο από τους Δημοκρατικούς που θα προβλέπει εκτεταμένη υγειονομική περίθαλψη, προσχολική και κατώτερη σχολική εκπαίδευση και πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το σύνολο των ελλειμμάτων επιδεινώθηκε καθώς η κυβέρνηση ενέκρινε τρισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη ατόμων και επιχειρήσεων που έχουν παγιδευτεί σε μια οικονομία που πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή