Στην προσωρινή αναστολή μέρους της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου της στη Σαγκάη οδηγήθηκε η Tesla μέσα στον Αύγουστο, εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

Μέρος μιας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της Κίνας σταμάτησε να λειτουργεί για περίπου τέσσερις ημέρες τον Αύγουστο λόγω της έλλειψης βασικών τσιπ, αναφέρεται συγκεκριμένα.

Τα κενά στη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου προκάλεσαν καθυστερήσεις στην παραγωγή κυρίως για το SUV του μοντέλου Model Y.

Η παραγωγή στο κινεζικό εργοστάσιο έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η Toyota, ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα μειώσει την παγκόσμια παραγωγή για τον Σεπτέμβριο κατά 40% σε σχέση με το αρχικό της πλάνο, λόγω της πολύμηνης έλλειψης τσιπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Big Tech: Νέος πυρετός του χρυσού – Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Ο πυρετός του χρυσού καταλαμβάνει τις Big Tech: Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι περισσότεροι παίκτες της Silicon Valley προετοιμάζουν εδώ και χρόνια προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης - Η κυκλοφορία του ChatGPT σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του αγώνα

Μπορεί ο Αλγόριθμος να είναι ηθικός, δίκαιος, διαφανής, να δικάζει και να διοικεί;
Academia |

Μπορεί ο Αλγόριθμος να είναι ηθικός, δίκαιος, διαφανής, να δικάζει και να διοικεί;

Ο «παρο­ξυσμός αισιοδοξίας» για την Τεχνητή Νοημοσύνη συνοδεύεται όμως και από έντονους προβληματισμούς για τους όρους, τα όρια και τις επιπτώσεις της ανάθεσης ανθρωπίνων δραστηριοτήτων σε τέτοια συστήματα.