
Το Εργατικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης απέρριψε χθες το βράδυ το αίτημα της κρατικής εταιρείας Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) για ασφαλιστικά μέτρα κατά της πενθήμερης απεργίας που κήρυξε το Συνδικάτο των Γερμανών Μηχανοδηγών (GDL).
Το δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφαση του με το επιχείρημα ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας του κατεπείγοντος «δεν μπορεί να συναχθεί με εύλογη βεβαιότητα» πως με την απεργία επιδιώκονται στόχοι που παραβιάζουν τη νομοθεσία συλλογικών συμβάσεων. Η Deutsche Bahn κατηγορεί το συνδικάτο ότι η απεργία αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας και ότι ακολουθεί πολιτικούς στόχους.
Η Deutsche Bahn άσκησε έφεση
Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο πρόεδρος του GDL, Κλάους Βεζέλσκι, δήλωσε ότι η απεργία θα συνεχιστεί έως ότου η Deutsche Bahn καταθέσει «μια οικονομικά λογική πρόταση». Όπως ακόμη τόνισε, το συνδικάτο είναι έτοιμο να κάνει συμβιβασμούς.
Σχολιάζοντας την αποτυχία της Deutsche Bahn στο δικαστήριο, εκπρόσωπός της τόνισε, ότι η εταιρεία γνώριζε εξ αρχής «πως μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων, οι φραγμοί ήταν πολύ υψηλοί και ότι δικαιολογημένα στη Γερμανία το δικαίωμα της απεργίας χαίρει υψηλής προστασίας». Παρ΄ όλα αυτά η εταιρεία θα καταβάλει προς των συμφέρον των πελατών της κάθε προσπάθεια να τερματίσει την απεργία. Η Deutsche Bahn άσκησε έφεση, η οποία όμως απορρίφθηκε και αυτή.
Στο μεταξύ πάντως αυξάνεται η κριτική στην απεργία. Οργανώσεις και σύνδεσμοι, όπως η Ένωση Γερμανικών Δήμων και Κοινοτήτων ζητούν την άμεση λήξη της απεργίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με την Deutsche Bahn χθες ακυρώθηκε το 75% των δρομολογίων μακρινών αποστάσεων και το 60% των περιφερειακών τρένων. Αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει έως τη λήξη της απεργίας τα χαράματα της Τρίτης.
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle


Latest News

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια