Η Bank of America αντικατέστησε τoν οικονομική της διευθυντή την Παρασκευή και προώθησε τρεις γυναίκες σε ανώτερους ηγετικούς ρόλους, σε μία από τις μεγαλύτερες ανακατατάξεις σε επίπεδο διοίκησης από την εποχή της οικονομικής κρίσης.

Ο Άλαστερ Μπόρθγουικ, ο οποίος ηγείται της παγκόσμιας εμπορικής τραπεζικής της BofA, θα αντικαταστήσει τον επί σειρά ετών CFO Πολ Ντονόφριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Μπράιαν Μούνιχαν σε δημόσια επιστολή του.

Ο Μούνιχαν ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά του να παραμείνει στο τιμόνι της τράπεζας μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ακολουθώντας τα βήματα των Τζέιμς Γκόρμνα της Morgan Stanley και Τζέιμι Ντίμον της JPMorgan Chase & Co, που διάγουν μια παρατεταμένη θητεία.

«Θα εξακολουθήσω να έχω το προνόμιο να υπηρετώ ως Διευθύνων Σύμβουλος καθώς οδηγούμε την υπεύθυνη ανάπτυξη στη δεύτερη δεκαετία», δήλωσε ο Μούνιχαν.

Ο νέος οικονομικός διευθυντής της BofA, Μπόρθγουικ εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία στην Goldman Sachs Group Inc πριν ενταχθεί στη BofA το 2005 και ηγείται της εμπορικής τραπεζικής τα τελευταία εννέα χρόνια.

Ο Ντονόφριο θα γίνει αντιπρόεδρος και θα επιβλέπει το τμήμα βιώσιμης χρηματοδότησης. Υπηρέτησε ως αξιωματικός των ναυτικών πτήσεων των ΗΠΑ μεταξύ 1982 και 1988, και προσχώρησε στην Bank of America το 1999, κατέχοντας ηγετικούς ρόλους στην εταιρική και επενδυτική τράπεζα πριν διοριστεί CFO το 2015.

Η ανακατάταξη της διοίκησης έρχεται καθώς οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street αναγκάζονται να επιφέρουν αλλαγές σε έναν κλάδο που έχει λίγες γυναίκες ή έγχρωμους στις κορυφαίες τάξεις του.

Η Citigroup Inc πέρυσι όρισε την Τζέιν Φρέιζερ ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο, καθιστώντας την πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε μεγάλης τράπεζας της Wall Street.

Η BofA διόρισε την Χόλι Ο’ Νιλ ως πρόεδρο της λιανικής τραπεζικής. Η Ο’Νιλ ήρθε στη BofA το 1996 και μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στις υπηρεσίες πελατών καταναλωτών της τράπεζας. Η Γουέντι Στιούαρτ, η οποία εργάστηκε στις καταναλωτικές και εμπορικές δρατηριότητες της τράπεζας το 1996, διορίστηκε ως πρόεδρος της παγκόσμιας τραπεζικής καταναλωτών στην BofA. Η BofA διόρισε επίσης την Κάθι Μπέσαντ ως αντιπρόεδρο στην παγκόσμια στρατηγική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή