Ο πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών αυξήθηκε σε νέο υψηλό ύψους 141,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με έκθεση της Federal Reserve που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη

Οι αυξανόμενες τιμές των μετοχών τροφοδότησαν την αύξηση του συνολικού πλούτου, προσθέτοντας 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών το δεύτερο τρίμηνο – χρονική περίοδος κατά την οποία ο S&P 500 σημείωσε συνολική απόδοση λίγο περισσότερο από 8,5%.

Η αύξηση των αξιών ακινήτων πρόσθεσε περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τους οικονομικούς λογαριασμούς των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης.

Ο συνολικός πλούτος των νοικοκυριών των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια από το πρώτο τρίμηνο.

Το σύνολο των καταθέσεων των νοικοκυριών μειώθηκε στα 10,6 τρισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο από 10,8 τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Ωστόσο, μαζί με την αύξηση του πλούτου, διογκώθηκε και το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών. Το συνολικό χρέος των καταναλωτών εκτινάχθηκε στα 17,3 τρισ.δολαρια, με βάση στοιχεία έως τα τέλη Ιουνίου, που σημαίνει αύξηση 7,9% σε τριμηνιαία βάση. Επίσης, η καταναλωτική πίστη αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 8,6%, ενώ το ενυπόθηκο στεγαστικό χρέος κατέγραψε άνοδο 8%.

Το χρέος των νοικοκυριών αντικατοπτρίζει το αντίστοιχο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, που έφθασε στο τέλος του δεύτερο τριμήνου στα 28,5 τρισ.δολάρια, με αύξηση 9,6%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε σε άνευ προηγουμένου μέτρα στήρξιξης.
Οσον αφορά στο χρέος των επιχειρήσεων εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα, αυξήθηκε με πιο αργό ρυθμό, μόλις κατά 1,4% στα 18 τρισ.δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή