Να κρατήσει τα επίπεδα των 881 μονάδων προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, κόντρα στις πιέσεις που δέχεται από την πλειονότητα των τίτλων, αλλά στηριζόμενο και στην ισχυρή άνοδο της δεικτοβαρούς Coca Cola. Έτσι, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,34% στις 881,05 μονάδες, με τον τζίρο όμως μόλις στα 14 εκατ. ευρώ.

Η πτώση της αγοράς από χθες αποδίδεται σύμφωνα με τους αναλυτές περισσότερο στην έλλειψη των αγοραστικών δυνάμεων που θα μπορούσαν να απορροφήσουν τις διορθωτικές κινήσεις που ευλόγως εκδηλώνονται μετά από ένα καλό πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Βέβαια, αυτή η αναδίπλωση της αγοράς εάν δεν αναστραφεί θα μπορούσε να οδηγήσει εκ νέου σε χαμηλότερα επίπεδα, δεδομένου και του ότι το κλίμα τόσο διεθνώς όσο και εγχωρίους επηρεάζεται από την κυοφορούμενη ενεργειακή κρίση.

Βέβαια αυτός δεν είναι ο μόνος κίνδυνος στο ΧΑ, καθώς ελλοχεύουν και τα ρίσκα από την ανισορροπία προσφοράς – ζήτησης αγαθών και τον πληθωρισμό. Εάν υλοποιηθούν αυτά τα ρίσκα, ενδεχομένως ο ρυθμός ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να περιοριστεί.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Coca Cola με το +1,03% που καταγράφει προσπαθεί να αντισταθμίσει τις άνω του 1% απώλειες σε Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια. Ωστόσο, το αρνητικό πρόσημο των Πειραιώς, Μυτιληναίου, Εθνικής, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ πρωτίστως επιδρούν στην εικόνα της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών