Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών, αύξησαν τα μετρητά στα χαρτοφυλάκιά τους οι θεσμικοί επενδυτές, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Bank of America μεταξύ 430 fund managers με υποδιαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν το 1 τρισ. δολ., καθώς ο πληθωριστικός κίνδυνος και η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, θολώνουν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Οκτωβρίου, για πρώτη φορά τους τελευταίους 18 μήνες η πλειοψηφία των διαχειριστών κεφαλαίων θεωρεί πως τους επόμενους 12 μήνες η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί, ενώ το ποσοστό εκείνων που θεωρούν πως ο πληθωρισμός θα είναι προσωρινός έχει μειωθεί στο 58% (από 69% τον Σεπτέμβριο), με το 34% να μην αποκλείει να οδηγηθούμε σε στασιμοπληθωρισμό. Τα επιτόκια στις ΗΠΑ θα αυξηθούν το 2022, ενώ στους μεγαλύτερους κινδύνους για τις αγορές βρίσκεται ο πληθωριστικός κίνδυνος (στην 1η θέση) με την Κίνα να ακολουθεί, ενώ η πανδημία έχει υποχωρήσει στην 5η θέση των κινδύνων που «βλέπουν» πλέον οι διαχειριστές.

Οι επαγγελματίες επενδυτές διατηρούν αυξημένες θέσεις σε σχέση με τους δείκτες αναφοράς σε ενεργητικά που έχουν να κάνουν με τον υψηλότερο πληθωρισμό, με τις πλέον «υπέρβαρες» θέσεις τους να εντοπίζονται στην ενέργεια, τα μετρητά, τις τράπεζες, τα εμπορεύματα και μετοχές της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, υποβαθμίζοντας περιουσιακά στοιχεία όπως οι τεχνολογία, η υγεία, αλλά και ενεργητικά που είναι ευάλωτα στις αυξήσεις των επιτοκίων όπως οι αναδυόμενες αγορές, τα ομόλογα, οι θέσεις στα οποία, με βάση στοιχεία των προηγούμενων ερευνών, κινούνται σε ιστορικά χαμηλά κ.α.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές