Θετική ήταν η πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έδειξαν την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ που θα άρει τους τελωνειακούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,7% υψηλότερα, με όλους τους κλάδους να είναι σε θετικό έδαφος. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,71% στις 7.288 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,75% στις 15.806 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,92% στις 6.893 μονάδες.

Η νέα συμφωνία που επετεύχθη στο πλαίσιο της G20 ουσιαστικά θέτει ένα τέλος στη διένεξη που δηλητηριάζει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις Ουάσινγκτον και Βρυξελλών αφότου επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Υπολογίζεται ότι θα μπορέσουν να καταβληθούν στα ταμεία των διαφόρων χωρών, πάνω από 150 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τα οποία έως τώρα «γλίτωναν» οι πολυεθνικές.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, απώλειες της τάξεως του 0,8% σημείωσε η Barclays, μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Jes Staley, καθώς ερευνώνται οι σχέσεις του με τον δισεκατομμυριούχο χρηματιστή και καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, Jeffrey Epstein, ο οποίος κρεμάστηκε στο κελί του.

Στα μάκρο της ημέρας, οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 2,5% τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας την πτώση και των καταναλωτικών δαπανών στο τέλος του γ΄ τριμήνου. Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων για αύξηση 0,6%. Τον Αύγουστο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,2% σε μηνιαία βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές