Το Mana, ένα μέχρι πρότινος άγνωστο στο πλατύ κοινό κρυπτονόμισμα βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, καθώς χρησιμοποιείται για να αγορές και πωλήσεις εικονικής γης, εν μέσω του ενθουσιασμού για τη μετονομασία της εταιρείας Facebook σε Meta, που σηματοδοτεί το όραμα του Ζακεμπεργκ για την εικονική πραγματικότητα.

Η τιμή του Mana ανήλθε σε 4,16 δολάρια το Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 400% από τα επίπεδα που διαπργαματεύοταν πριν από τις ανακοινώσεις της Facebook . Στη συνέχεια ακολούθησε διόρθωση και βρέθηκε στα 3,16 δολάρια.

Το rebranding του Facebook αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρείας προς το «μεταverse», του 3D εικονικού διαδικτυακού κόσμος, στον οποίο επιθυμούν πολλές εταιρείες να στραφούν, καθώς αποτελεί τη μελλοντική έκδοση του διαδικτύου,  ένα είδος κοινής εικονικής πραγματικότητας στην οποία πολλοί χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με ψηφιακά αντικείμενα.

Το mana, κυκλοφόρησε το 2017 και είναι το ψηφιακό νόμισμα της Decentraland, μιας αυτοαποκαλούμενης πλατφόρμας metaverse όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν εικονικές ιδιοκτησίες. Η ιδιοκτησία της γης αγοράζεται μέσω μη ανταλλάξιμων μαρκών,  ουσιαστικά πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο που προορίζεται να παρακολουθεί ποιος κατέχει τι. Λειτουργεί στο δίκτυο blockchain του Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο.

Ο επικεφαλής του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno, Βιβάι Αγιάρ είπε ότι το Mana και άλλα κρυπτονομίσματα που εστιάζουν στο metaverse σημείωσαν ράλι ανόδου στον απόηχο των ανακοιώσεων της  Facebook, που έοχυν εκλειφθεί ως ένδειξη αυξανόμενης αποδοχής της τάσης του metaverse.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto