Την πρόθεσή της για έναρξη εφαρμογής του προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών ανακοίνωσε η Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων και απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Οι αγορές των ιδίων μετοχών θα πραγματοποιούνται μέσω εξουσιοδοτημένων μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο ανώτατος αριθμός μετοχών που θα αποκτηθούν δεν θα υπερβεί τις 6.034.800 (ήτοι το 10% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου), με κατώτατη τιμή αγοράς 0,49 ευρώ ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς 5,00 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει κατ’ ανώτατο 12 μήνες, ήτοι μέχρι την 1.12.2022.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με την ακύρωση των μετοχών που θα αγοραστούν κατά τη διάρκειά του ή/και η διανομή των μετοχών που θα αγοραστούν στα στελέχη και το λοιπό προσωπικό του Ομίλου.

Οι αγορές των ιδίων μετοχών θα πραγματοποιούνται στο βαθμό που θα κρίνονται συμφέρουσες για την Εταιρεία και η διαθέσιμη ρευστότητα της εταιρείας, όπως και οι εκάστοτε συνθήκες της αγοράς, θα το επιτρέπουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις