Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού δεν είναι τόσο σοβαρή όσο εκτιμήθηκε αρχικά.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,11% στις 7.333 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,23% στις 15.628 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,04% στις 7.054 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,2%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 1,7%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τη μητρική εταιρεία της British Airways, IAG και την ουγγρική Wizz Air, να καταγράφουν κέρδη άνω του 3%.

Στον αντίποδα, η γερμανική United Internet σημειώνει πτώση 1,6% μετά την είδηση ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Ralph Dommermuth αύξησε τη συμμετοχή του στην εταιρεία στο 50,1%, αλλά δεν θα κάνει εθελοντική προσφορά εξαγοράς στους μετόχους.

Πάντως, το κλίμα παραμένει επιφυλακτικά θετικό, μετά από μια νέα μελέτη από τη Νότια Αφρική – όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το στέλεχος omicron – που δείχνει μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας και σοβαρής ασθένειας σε σύγκριση με τη delta. Η μελέτη, οι νοσήσαντες έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν από ό,τι αν νοσούσαν από άλλη παραλλαγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές