Τα ηπιότερα του αναμενομένου μέτρα περιορισμού της πανδημίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση απελευθέρωσε μέρος των αγοραστικών δυνάμεων στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κινείται υψηλότερα προς τις 890 μονάδες. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,62% στις 889,52 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 17 εκατ. ευρώ.

Μία από τις βασικές αιτίες της επιφυλακτικότητας της αγοράς είναι σαφώς η ανησυχία για το αν η κυβέρνηση υποχρεωθεί σε αυστηρά μέτρα έναντι της πανδημίας, τα οποία θα επηρεάσουν και την οικονομία της χώρας. Ήδη οι οικονομολόγοι προειδοποιούν για το ενδεχόμενο αυστηρών μέτρων που θα μπορούσαν να ανακόψουν την ανάκαμψη και η Τράπεζα της Ελλάδος ξορκίζει νέα γενικευμένα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με ανάλυση του Ot.gr, ακόμα και οι ανησυχίες για επιβολή μέτρων λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον θα έχει σημαντική επίδραση στην ψυχολογία της αγοράς. Στις προβλέψεις τους οι αναλυτές  τοποθετούν την πανδημία ως την νούμερο ένα απειλή του επόμενου έτους καθώς η πανδημία διαρκεί περισσότερο χρόνο από τις προβλέψεις παρά τα εμβόλια.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και Eurobank σημειώνουν σημαντικά κέρδη, που ξεπερνούν το 1%, ενώ θετικά κινείται η πλειονότητα της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στον FTSE 25 μόνο οι ΟΛΠ και Motor Oil σημειώνουν μικρές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες