Σε τροχιά να καταγράψει το χειρότερο μήνα του από τον περασμένο Μάιο βρίσκεται το bitcoin, το οποίο κινείται και σήμερα πτωτικά.

Συγκεκριμένα, το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα βρίσκεται αυτή την ώρα στα 47.414 δολάρια, έχοντας ήδη μετρήσει μια πτώση της τάξεως του 7% χθες. Συνολικά δε, για το μήνα οι απώλειες του κυμαίνονται στο 18%, επηρεάζοντας συνολικά και το κλίμα στην αγορά των crypto.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με την CoinGecko, η αγορά των κρυπτονομισμάτων απώλεσε 420 δισ. δολάρια από την αξία της μέσα στο μήνα.

Συνολικά η χρονιά χαρακτηρίστηκε από έντονες έως και… βίαιες διακυμάνσεις, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει την προσέλκυση νέων επενδυτών στον κλάδο που συνεχίζουν να «ποντάρουν» στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν τα crypto.

Σε κάθε περίπτωση το 2021 κλείνει με μειωμένα πρόσημα με φόντο την αλλαγή της στρατηγικής της Fed που αποφάσισε να επιταχύνει το tapering και να αποσύρει τα μέτρα στήριξης επηρεάζοντας συνολικά το επενδυτικό κλίμα.

Σύμφωνα με αναλυτές του κλάδου, η αστάθεια στο bitcoin θα συνεχιστεί με το επόμενο τεχνικό «μαξιλάρι» να εντοπίζεται γύρω στα 44.200 δολάρια.

Θυμίζουμε πως μόλις τον περασμένο μήνα το νόμισμα «έπιασε» νέα ιστορικά υψηλά στα 69.000 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News