Σχέδιο για τη δημιουργία μιας δεξαμενής κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των βιομηχανιών της χώρας σε πρώτες ύλες και μέταλλα ανακοίνωσε η Γαλλία. Και αυτό με δεδομένο πως οι ελλείψεις προκαλούν πρόβλημα στην παραγωγή των βιομηχανιών, ενώ παράλληλα ωθούν ανοδικά τις τιμές.

Σύμφωνα με το πλάνο που ανακοινώθηκε από τα υπουργεία Βιομηχανίας και Περιβάλλοντος της Γαλλίας, η κυβέρνηση έχει σαν στόχο να μειώσει την εξάρτηση της από παραγωγούς πρώτων υλών και μετάλλων, όπως το νικέλιο, το κοβάλτιο και το λίθιο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτοντας σε πρώτη φάση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ. Αν και το ποσό που θα δαπανηθεί σταδιακά θα διπλασιαστεί.

Για το σκοπό αυτό θα ενθαρρυνθούν νέα προγράμματα επενδύσεων από τις εταιρείες και τα ορυχεία.

Παράλληλα ο ιδιωτικός τομέας θα υποστηριχθεί με κρατικά κονδύλια για τη δρομολόγηση project όπως η εγχώρια παραγωγή μπαταριών για την ηλεκτροκίνηση, κάτι που αφορά κυρίως την Renault και την Stellantis.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
G7: «Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές» – 600 δισ. στις αναπτυσσόμενες χώρες ως απάντηση στην Κίνα
Διεθνή |

G7: Απάντηση στην Κίνα με επενδυτικό πακέτο-«μαμούθ» για τις αναπτυσσόμενες χώρες

Οι Δυτικοί επιθυμούν να απαντήσουν στο Πεκίνο που έχει επενδύσει μαζικά σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες για την κατασκευή έργων υποδομής στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Δρόμοι του Μεταξιού», ή για την διασφάλιση πρόσβασης σε ορισμένες πρώτες ύλες