4η συνεχόμενη ημέρα κερδών και αλλαγή ρόλων είδαμε στο ταμπλό χθες,με τις πρωταγωνίστριες -αυτό το διάστημα- τραπεζικές μετοχές να δίνουν τη σκυτάλη στις λοιπές του 25άρη, με εκρηκτική συμπεριφορά από το σύνολο, και εξαιρετική διάχυση σε τίτλους.Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν και πάλι πολύ αυξημένη, συνεπικουρώντας για την ποιότητα της ανόδου.

Και με τον Γενικό Δείκτη να φθάνει τις  950,38 μονάδες με κέρδη της τάξεως του 1,69%, κλείνει πλέον συμβολικά ο μακροσκελής κύκλος της πανδημίας για το ελληνικό Χρηματιστήριο, μετά από 102 εβδομάδες περιπέτειας κάτω από τις 948,64.

Η «επιτυχία» αυτή συνοδεύτηκε από υψηλότατους όγκους 126 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 13,92 σε πακέτα), σχεδόν τριπλάσιους του μέσου όρου των τελευταίων εβδομάδων, με εξαίρεση αυτούς των τελευταίων δύο ημερών.

Και τούτο έχει τη σημασία του, καθώς επιβάλλεται να προέρχεται από μαζικές συναλλαγές μια τέτοια αλλαγή ταχύτητας και εισόδου σε επιθετικά ανοδικό μοτίβο ώστε να πείθει για την υπόστασή της.

Έτι περαιτέρω, η διάχυση αυτής της μεγάλης ρευστότητας σε τόσους πολλούς τίτλους, μόνο θετικά μεταφράζεται, καθώς σχεδόν όλες οι μετοχές της μεγάλης κεφ/σης (εξαιρ. ΕΕΕ), σχεδόν όλες της μεσαίας (εξαιρ. ΕΠΣΙΛ και ΕΥΠΙΚ) και συνολικά 101 έκλεισαν ανοδικές (έναντι μόλις 23 πτωτικών).

Οι επενδυτές καλωσόρισαν αναφανδόν τη χθεσινή διάσπαση των 930 μονάδων που ταλαιπωρούσαν για πολλούς μήνες τον Γενικό, και με το momentum να είναι ιδιαίτερα επιθετικό, σάρωσαν τα πάντα στο ταμπλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News