Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό για προσλήψεις και αναγκάζονται να πληρώσουν περισσότερα για να προσλάβουν και να διατηρήσουν ταλέντα, με τη Citigroup Inc και την JPMorgan Chase & Co να δηλώνουν ότι πρέπει να πληρώσουν ανταγωνιστικά για top στελέχη.

Οι τράπεζες χρειάστηκε να ανακαλύψουν προνόμια όπως υψηλότερες αμοιβές και μπόνους για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλέντα, καθώς η οικονομία ανακάμπτει.

«Οι προσλήψεις ήταν πολύ ανταγωνιστικές σε ολόκληρη την επιχείρηση», δήλωσε ο Chief Financial Officer της Citigroup Inc Μαρκ Μέισον, προσθέτοντας ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το τρέχον έτος.

«Έχουμε δει κάποια πίεση στο τι πρέπει να πληρώσει κανείς για να προσελκύσει ταλέντα», είπε ο Μέισον, τονίζοντας ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός ήταν σε αναλυτές ή συνεργάτες τραπεζίτες.

Ο CFO της JPMorgan, Τζέρεμι Μπάρνουμ, είπε επίσης ότι αντιμετωπίζουν πιέσεις.

«Είναι αλήθεια ότι οι αγορές εργασίας είναι σφιχτές, ότι υπάρχει λίγος πληθωρισμός εργασίας και είναι σημαντικό για εμάς να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε τα καλύτερα ταλέντα και να πληρώσουμε ανταγωνιστικά», δήλωσε.

Ο CEO Τζέιμι Ντίμον πρόσθεσε σε αυτό, λέγοντας ότι η τράπεζα θέλει να είναι «πολύ, πολύ ανταγωνιστική στις αμοιβές» και «αν αυτό συμπιέζει τα περιθώρια, ας είναι».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo, Τσάρλι Σαρφ, δήλωσε επίσης ότι η πρόσληψη και η διατήρηση τραπεζιτών είναι πολύ ανταγωνιστική.

«Δεν θέλουμε ποτέ να χάσουμε καλούς ανθρώπους, αλλά συμβαίνει», είπε ο Σαρφ. “Αλλά δεν είναι κάτι που ανησυχούμε για το ότι θα βλάψουμε το franchise σε αυτό το σημείο.”

«Είναι ένας πολύ, πολύ ανταγωνιστικός χώρος εργασίας», είπε ο Σαρφ, προσθέτοντας ότι η ανώτατη ηγεσία της τράπεζας δεν ανησυχεί επί του παρόντος για τους τραπεζίτες που έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες. «Έχουμε πολύ καλή γνώση σχετικά με τη φθορά που συμβαίνει στην εταιρεία. Νιώθουμε καλά με τους ανθρώπους που είναι εδώ και θα εργαστούμε σκληρά για να κρατήσουμε τους ανθρώπους εδώ».

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Wells αναμένει αύξηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022 στα έξοδα που σχετίζονται με την πληρωμή προμηθειών και μπόνους για εργαζομένους στις επιχειρήσεις διαχείρισης πλούτου και επενδύσεων και επενδυτικής τραπεζικής.

Ωστόσο, συνολικά, οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν στην τράπεζα κατά 2%, εν μέρει επειδή ο αριθμός προσωπικού μειώθηκε κατά 7% από έτος σε έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή