Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεργάζεται με τις χώρες παραγωγής πετρελαίου για να διασφαλίσει την αύξηση της προσφοράς για να καλύψει τη ζήτηση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, καθώς οι τιμές εκτινάσσονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.

Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να συνεχίσει να παρακολουθεί τις τιμές στο πλαίσιο της παγκόσμιας ανάπτυξης και να διεξάγει συζητήσεις με τις χώρες του ΟΠΕΚ+ όπως χρειάζεται, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Έμιλι Χορν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το εκρηκτικό μείγμα που βάζει φωτιά στην αγορά του πετρελαίου

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με χώρες παραγωγούς και καταναλωτές και αυτά τα βήματα είχαν πραγματικά αποτελέσματα στις τιμές και τελικά τα εργαλεία συνεχίζουν να παραμένουν στο τραπέζι για να αντιμετωπίσουμε τις τιμές», είπε η Χορν.

Οι αυξημένες τιμές της βενζίνης ήταν η κύρια κινητήρια δύναμη του πληθωρισμού κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν και ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να περιορίσει το κόστος για τους αυτοκινητιστές. Οι αυξανόμενες τιμές πλήττουν το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν και δυσκολεύουν τους Δημοκρατικούς να διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής και της Γερουσίας στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τον Νοέμβριο, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απελευθέρωση 50 εκατομμυρίων βαρελιών από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου σε μια κίνηση συντονισμένη με την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα. Η διοίκηση πούλησε 18 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα αποθέματα που αναμένει ότι θα παραδοθούν στην αγορά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, είπε ο Χορν.

Όπως αναφέρει το Boomberg, ο Μπάιντεν ζήτησε επίσης από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να διερευνήσει «εν δυνάμει παράνομη συμπεριφορά» από εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Λευκός Οίκος είπε ότι οι αυξήσεις των τιμών στην αντλία ακόμη και όταν το αργό πετρέλαιο ήταν χαμηλότερο υποδηλώνει την πιθανότητα αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με άλλες χώρες για να μειώσει το κόστος του πετρελαίου και τελικά τις τιμές της βενζίνης, είπε η Χορν.

Η κυβέρνηση είπε ότι έχει εργαστεί σε συντονισμό με τα μέλη του ΟΠΕΚ+ — συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ — για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πιέσεων στις τιμές. Ωστόσο, οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο δυσκολεύονται να αυξήσουν την παραγωγή μετά την εφαρμογή απότομων περικοπών παραγωγής κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή