Η Intel ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2021, επιβεβαιώνοντας ότι παρά τις ελλείψεις ημιαγωγών και τα προβλήματα εφοδιασμού της αγοράς, η εταιρεία είχε το καλύτερο έτος στην ιστορία της.

Τα έσοδα κατά το δ’ τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας την καλύτερη επίδοση τριμήνου της Intel από την ίδρυσή της ενώ έχει και αύξηση 4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Επιπλέον, ξεπεράστηκε η πρόβλεψη των αναλυτών που ήθελαν τα έσοδα τριμήνου να κυμαίνονται στα 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα, συνολικά για το 2021, ανήλθαν στο ποσό των 74,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επίσης επίδοση ρεκόρ της αμερικανικής εταιρείας. Ωστόσο, τα κέρδη εμφάνισαν μείωση: για το δ’ τρίμηνο έπεσαν κατά 21% στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κέρδη για όλο το έτος ήταν μειωμένα κατά 5% σε σχέση με του 2020, στα 19,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κύρια αιτία για τα μειωμένα κέρδη ήταν ο τομέας επεξεργαστών για φορητούς υπολογιστές. Ο συγκεκριμένος τομέας εμφάνισε πτώση 16% στις πωλήσεις σε σχέση με την περασμένη χρονιά, κυρίως λόγω των ελλείψεων υλικών που απαιτούνται για την παραγωγή των συστημάτων αυτής της κατηγορίας. Αντίθετα, οι πωλήσεις επεξεργαστών για desktop συστήματα εμφάνισαν αύξηση κατά 7% το δ’ τρίμηνο.

Για το 2022, οι αναλυτές κάνουν λόγο για μία «ενδιαφέρουσα» χρονιά, καθώς οι επεξεργαστές 12ης γενιάς Alder Lake θεωρούνται ήδη κορυφαίοι στην αγορά, με την εταιρεία να ετοιμάζει και το λανσάρισμα της σειράς καρτών γραφικών Arc Alchemist, που προορίζονται τόσο για σταθερά όσο και για φορητά συστήματα. Επιπλέον, τα έσοδα ενδέχεται να ενισχυθούν περαιτέρω με τον επεξεργαστή εξόρυξης Bitcoin, ο οποίος έχει αποκτήσει τον πρώτο του μεγάλο πελάτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή