Μετά την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων γονικών παροχών και δωρεών για συγκεκριμένες περιπτώσεις, στην ψηφιακή εποχή περνάνε και οι δηλώσεις του φόρου κληρονομιάς.

Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία και τις επισκέψεις στην Εφορία για όσους αποκτούν ακίνητα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία με κληρονομιά με την ηλεκτρονική υποβολή και των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς.

Διαβάστε επίσης: ΕΝΦΙΑ – Κερδισμένοι και χαμένοι [παραδείγματα]

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από τον Απρίλιο οι δηλώσεις αυτές θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myProperty από το γραφείο του συμβολαιογράφου, ενώ μέχρι τον Μάρτιο η ΑΑΔΕ θα έχει εντάξει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όλες τις δηλώσεις γονικών παροχών και δωρεών οι οποίες σήμερα υποβάλλονται χειρόγραφα στις Εφορίες.

Να σημειωθεί ότι για τις κληρονομιές δεν ισχύει το αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ που ισχύει για γονικές παροχές και δωρεές προς τους συγγενείς της α΄ κατηγορίας, ενώ από φέτος πολλοί φορολογούμενοι που κληρονομούν ακίνητα θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.