Συνολικές απολαβές ύψους 24,3 εκατ. δολαρίων έλαβε για το 2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ποσό αυξημένο κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς τα κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν με την επιτυχή κυκλοφορία του εμβολίου της για την Covid.

Ο Μπουρλά έλαβε ένα χρηματικό μπόνους 8 εκατομμυρίων δολαρίων πέραν του μισθού του 1,69 εκατομμυρίων δολαρίων. Έλαβε επίσης μετοχές και δικαιώματα συνολικού ύψους 13,2 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και 1,38 εκατομμύρια δολάρια σε άλλη αποζημίωση.

Ο Μπουρλά κατέχει σχεδόν 597.000 μετοχές της Pfizer, η αξία των οποίων, με την τιμή κλεισίματος της  Πέμπτης, ξεπερνά τα 32 εκατομμύρια. Έλαβε επίσης περισσότερα από 336.000 δολάρια για την ασφάλεια του σπιτιού και περισσότερα από 60.000 δολάρια για αεροπορικά ταξίδια. Ο συνολικός μισθός του είναι 262 φορές υψηλότερος από τη μέση αποζημίωση για έναν κανονικό υπάλληλο στην Pfizer.

Η Pfizer έκλεισε με κέρδη σχεδόν 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, διπλάσια από το προηγούμενο έτος, καθώς το εμβόλιο της εταιρείας κατά της Covid έγινε το πιο ευρέως χορηγούμενο εμβόλιο στις ΗΠΑ και τη Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πωλήσεις από το εμβόλιο Covid της Pfizer ανήλθαν συνολικά σε 36,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, αποτελώντας περίπου το 45% των ετήσιων εσόδων της, ύψους 81,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Pfizer προβλέπει άλλα 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εμβολίων φέτος.

CEO της χρονιάς

Υπενθυμίζεται ότι το CNN Business ανακήρυξε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άμπερτ Μπουρλά ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της χρονιάς.

Το CNN Business εξέτασε πολλούς άλλους σημαντικούς CEO για τη φετινή διάκριση, όπως τον Τζιμ Φάρλεϊ της Ford, τον Μάρβιν Έλισον της Lowe’s, τον Ντέιβιντ Σόλομον της Goldman Sach, και βέβαια το πρόσωπο της χρονιάς σύμφωνα με το Time, Ίλον Μασκ της Tesla /SpaceX.

«Αλλά ο Μπουρλά ήταν η επιλογή μας για όλα όσα έκανε η Pfizer σε μια χρονιά όπου τα εμβόλια Covid έγιναν κυρίαρχα (το εμβόλιο ονομάστηκε λέξη της χρονιάς από τη Merriam-Webster) και βοήθησε στη σταθεροποίηση της οικονομίας της Αμερικής — και του κόσμου για αυτό το θέμα» γράφει το CNN Business.

«Η Pfizer έκανε πολύ καλό [για] την ανθρωπότητα και είμαστε πολύ, πολύ περήφανοι για αυτό», είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξή του στο CNN Business.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή