Ήπιες διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά από δύο ημέρες ισχυρής ανόδου δίνει τη δυνατότητα σε πολλά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,81% στις 882,8 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 7 εκατ. ευρώ.

Η επιφυλακτικότητα έχει επιστρέψει στις αγορές, όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στις ευρωπαϊκές, καθώς, όπως είναι αναμενόμενο, ο δρόμος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μόνο ομαλός δεν θα είναι. Έτσι οι αναταράξεις δεν λείπουν και δεν θα λείψουν έως ότου οι αγορές δουν ότι οι σχέσεις Ρωσίας και Δύσης θα βρουν κάποια διέξοδο για την αποκατάσταση τους.

Πάντως το ΧΑ κατάφερε να προσπεράσει το κρίσιμο επίπεδο των 870 μονάδων που συνιστούσε την αντίσταση – εν είδη επιβεβαίωσης – στην ανοδική αντίδραση των τελευταίων πολλών ημερών. Και αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα ενόψει μάλιστα του κλεισίματος του Μαρτίου, με τον επόμενο στόχο να είναι οι 900 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, στο επίκεντρο της κατοχύρωσης κερδών είναι οι Coca Cola, ΕΛΧΑ, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Motor Oil, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ στον αντίποδα, αντισταθμιστικά κινούνται οι Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ, οι οποίες κερδίζουν πάνω από 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες