Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, με το sell off του Απριλίου να συνεχίζεται, αυξάνοντας τις πιθανότητες για μία bear market, τα χαμηλά της οποίας δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί, καθώς η νομισματική πολιτική της Federal Reserve αλλάζει με πιο επιθετικό ρυθμό.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 2,38% στις 33.240 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,81% στις 4.175 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 3,95% στις 12.490 μονάδες.

Νωρίτερα οι απώλειες των αμερικανικών δεικτών είχαν παρασύρει και τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε αρνητικά εδάφη, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κατέγραφαν κέρδη. Ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 1,20% στις 13.756 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,54% στις 6.414 μονάδες.

Αν και στη χθεσινή συνεδρίαση ο Dow ανέτρεψε τις απώλειες των σχεδόν 500 μονάδων για να κλείσει με άνοδο πάνω από 200 μονάδες, δεν κατάφερε να αλλάξει το κλίμα της αγοράς. Η αρκετά εντυπωσιακή ανατροπή, δυστυχώς δεν οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ήρθε το τέλος της πτώσης της αγοράς, έγραψε ο Rob Ginsberg, τεχνικός αναλυτής της Wolfe Research.

Άλλωστε, σε αυτό που συμφωνούν αρκετοί αναλυτές είναι ότι ο Nasdaq βρίσκεται σε bear market, ενώ βρίσκεται κατά 22% χαμηλότερα από το ρεκόρ του. Τον Απρίλιο, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 7%, ο Nasdaq χάνει περισσότερο από 11% και ο Dow σημειώνει πτώση περίπου 3%.

Ο τεχνολογικός κλάδος οδήγησε και σήμερα την πτώση, καθώς οι επενδυτές έχουν αρχίσει να αποτιμούν άσχημα αποτελέσματα και για τις Microsoft και Alphabet, μετά από εκείνα που εμφάνισε η Netflix. Έτσι, η Microsoft και η μητρική της Google, Alphabet, έχασαν πάνω από 2%. Οι μετοχές της Netflix υποχώρησαν περισσότερο από 4%.

Η ισχύς των μετοχών των Big Tech «είναι πιθανό να υποχωρήσει όταν τα θεμελιώδη αρχίσουν να επιδεινώνονται σημαντικά καθώς η συνολική οικονομία επιβραδύνεται», πρόσθεσε ο αναλυτής της Wolfe Research.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχτηκαν επίσης πιέσεις σήμερα, καθώς τα επιτόκια υποχώρησαν. Το επιτόκιο του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 2,8%, με τη Wells Fargo να χάνει 2% και την Bank of America να σημειώνει απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street