Στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα βρίσκουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται ανοδικά, αλλά χωρίς να αποστρέφουν το βλέμμα τους από τις εξελίξεις με την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 1%, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να κερδίζει 2,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,58% στις 7.469 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,42% στις 13.990 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,69% στις 6.554 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Barclays σημειώνει κέρδη 1,2%, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους, λόγω της ισχυρής απόδοσης του τμήματος εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής. Ωστόσο η τράπεζα ανέστειλε το προγραμματισμένο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών λόγω ενός δαπανηρού λάθους συναλλαγών στις ΗΠΑ.

Η Standard Chartered και η Hellofresh σημειώνουν άνοδο 10% και 6,8% αντίστοιχα μετά τις ανακοινώσεις των κερδών τους, ενώ ο ελβετικός όμιλος λογισμικού Temenos σημείωσε άλμα πάνω από 15% μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι είχε λάβει πρόταση εξαγοράς από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Thoma Bravo.

Στον αντίποδα, η σουηδική εταιρεία υπολογιστών cloud Sinch υποχωρεί περισσότερο από 9% μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματά της, τα οποία απογοήτευσαν την αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης