Περίπου στον ένα χρόνο, από τα 8 χρόνια, έχει μειωθεί ο χρόνος ολοκλήρωσης μίας υπόθεσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και γι΄αυτή την πρόοδο αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού.

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός ενώ υπογραμμίζει ότι, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, η Επιτροπή Ανταγωνισμού φέρνει υποθέσεις άμεσα και σε χρόνο ρεκόρ σε σχέση με άλλες Αρχές Ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

Η ανάρτηση

Συγκεκριμένα σημειώνει τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες η Επ.Αντ. δημοσίευσε δελτία τύπου για υποθέσεις που κληρώνονται σε εισηγητή και συνεπώς μπαίνουν στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής τους, όπως αυτή για τις τσάντες. Είναι μία σειρά από υποθέσεις που θα κληρώνονται τις επόμενες εβδομάδες.

Γιατί αυτό είναι ενδιαφέρον; Γιατί εάν δει κάποιος την ημερομηνία έναρξης της κάθε υπόθεσης και επίσης του επιτοπίου ελέγχου που έγινε, αυτή είναι μικρότερη του 1 έτους. Για τις τσάντες, η ημερομηνίας έναρξης της αυτεπάγγελτης είναι Σεπτ. 2021 και κληρώνεται 7,5 μήνες αργότερα. Ναι, 7.5 μήνες και όχι χρόνια όπως γινόταν στο παρελθόν (την πριν 09.2019 εποχή…). Τι σημαίνει αυτό; Ότι για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια η Επ.Αντ. φέρνει υποθέσεις άμεσα και σε χρόνο ρεκόρ σε σχέση με άλλες Αρχές Ανταγωνισμού στην Ευρώπη..

Οι τσάντες είναι ένα παράδειγμα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν. Εξαρτάται πάντοτε βέβαια από την πολυπλοκότητα μίας υπόθεσης. Τα δύσκολα καρτέλ συνήθως παίρνουν περισσότερο χρόνο. Αλλά είναι ένα ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός που δεν ήταν καθόλου δεδομένο πριν 2.5 έτη, όταν ο μέσος όρος ηλικίας των υποθέσεων της Επ.Αντ. ήταν 8 έτη και υπήρχε πλήθος υποθέσεων με τεράστιες καθυστερήσεις! Από 8 έτη πάμε τώρα σε περίπου 1 έτος για την ολοκλήρωση μίας υπόθεσης. Το προσωπικό της ΓΔΑ/ειδικά της Α Διεύθυνσης εδώ αξίζει συγχαρητήρια για την πρόοδο αυτή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία