To τελευταίο παιχνίδι πρόκλησης στο ΤikTok λέγεται «Blackout Challenge» και είναι πραγματικά επικίνδυνο!

Οι παίκτες καλούνται να αναπνέουν πολύ γρήγορα μέχρι λιποθυμίας και όλα αυτά για τα likes.

Οι κίνδυνοι

Ανεξαρτήτως των τρόπων με τους οποίους οι χρήστες επιτυγχάνουν τα «μπλακάουτ» τους, το «παιχνίδι» ουσιαστικά περιλαμβάνει σκόπιμη διακοπή του οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι όλο αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και πρόκειται για κάτι χειρότερο από το κράτημα της αναπνοής –άλλωστε το νευρικό σύστημα αντιδρά σε αυτό και σε αναγκάζει να πάρεις ανάσα, καθιστώντας αδύνατο να κρατήσεις την αναπνοή σου.

Αν και οι διακοπές οξυγόνωσης που φαίνονται στα βίντεο μοιάζουν να ανακτώνται γρήγορα, υπάρχει κίνδυνος να επιφέρουν μόνιμες βλάβες.

Οποιαδήποτε δραστηριότητα στερεί από τον εγκέφαλο οξυγόνο μπορεί να προκαλέσει μέτριο έως σοβαρό θάνατο εγκεφαλικών κυττάρων που οδηγεί σε μόνιμη απώλεια της νευρικής λειτουργίας, μόνιμη νοητική αναπηρία ή ακόμα και θάνατο.

Πέραν όλων αυτών, υπάρχουν οι έμμεσοι κίνδυνοι της εκτέλεσης των προκλήσεων, όπως οι διάσειση από χτύπημα στο κεφάλι κατά την πτώση στο έδαφος.

Τι αναφέρει το TikTok;

Στις αρχές του 2021 – όταν το παιχνίδι πρόκλησης άρχισε να διαδίδεται, το ΤikTok είχε ανακοινώσει: «Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο που ενθαρρύνει, προωθεί ή εξυμνεί επικίνδυνη συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό και οι ομάδες μας εργάζονται επιμελώς για να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν περιεχόμενο που παραβιάζει την πολιτική μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα