Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς τα σημαντικά κέρδη του Nasdaq δεν κατάφεραν να αλλάξουν το κλίμα για τον Dow Jones, ο οποίος έκλεισε με μικρές απώλειες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,13% στις 29.888 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,22% στις 3.674 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,43% στις 10.798 μονάδες.

Eπιφυλακτικότητα

Αν και ο Nasdaq προσπάθησε να δώσει το σύνθημα της ανάκαμψης, η επιφυλακτικότητα παρέμεινε, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την πιθανή οικονομική επιβράδυνση. Άλλωστε, ο επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε σήμερα τη δέσμευση για την μείωση του πληθωρισμού, στο στόχο του 2%.

«Αυτή η εβδομάδα ήταν βίαιη… Επιτρέψτε μου να σας πω ότι βρισκόμαστε σε ύφεση», είπε ο καθηγητής του Wharton Business School, Jeremy Siegel. «Είναι μια ήπια ύφεση. Δεν είναι επίσημη ύφεση σύμφωνα με τον ορισμό, σίγουρα όχι ακόμη, αλλά αυτό το πρώτο εξάμηνο είναι δύσκολο».

Η εικόνα της εβδομάδας

Έτσι οι αμερικανικοί δείκτες δεν κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες της εβδομάδας. Ο S&P 500 υποχώρησε περίπου 5,8% και θα μπορούσε να οδεύει προς τη χειρότερη εβδομαδιαία απόδοσή του από τον Μάρτιο του 2020. Και οι 11 τομείς του είναι τουλάχιστον 15% κάτω από τα πρόσφατα υψηλά τους.

Ο Dow, εν τω μεταξύ, έπεσε κάτω από τις 30.000 για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2021 την Πέμπτη. Ο δείκτης υποχώρησε 4,8% για την εβδομάδα, ολοκληρώνοντας για την 11η αρνητική εβδομάδα στις τελευταίες 12. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε επίσης κατά 4,8% για την εβδομάδα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ο κλάδος της τεχνολογίας έκανε ένα μίνι ράλι σήμερα. Οι μετοχές των Tesla, Amazon και Netflix αυξήθηκαν σχεδόν 3%, με τις Apple, Nvidia και Microsoft να κερδίζουν πάνω από 2%. Σημαντικά κέρδη και για τον κλάδο των ταξιδίων, με τις Airbnb, Carnival και Norwegian Cruise Line να σημειώνουν άλμα 7% έκαστη.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει ακόμα κάποια αστάθεια και αυτή είναι μια κατάσταση που θα μας απασχολήσει για λίγο, δεδομένης της αυξανόμενης αβεβαιότητας», δήλωσε ο John Canavan, επικεφαλής αναλυτής στην Oxford Economics. «Πιστεύω ότι μετά τις ακραίες κινήσεις που είδαμε την περασμένη εβδομάδα, σήμερα η αγορά έδειξε στοιχεία σταθεροποίησης», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street