Στη χρηματοδότηση ύψους 22 εκατ. ευρώ (πάνω από 100 εκατ. πολωνικά ζλότι) στη Ryvu Therapeutics, μια πολωνική εταιρεία ανακάλυψης και ανάπτυξης φαρμάκων σε κλινικό στάδιο, η οποία επικεντρώνεται σε καινοτόμες θεραπείες με μικρά μόρια που καλύπτουν ιατρικές ανάγκες στον τομέα της ογκολογίας θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η χρηματοδότηση παρέχεται στο πλαίσιο του επιχειρηματικού χρεωστικού μέσου της ΕΤΕπ, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ειδικές χρηματοδοτικές ανάγκες καινοτόμων εταιρειών υψηλής ανάπτυξης. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), που αποτελεί μέρος του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, στηρίζει τη χρηματοδότηση αυτή με εγγύηση.

Η στήριξη αυτή θα βοηθήσει τη Ryvu να χρηματοδοτήσει νέες αντικαρκινικές θεραπείες, από την ανακάλυψη έως τις κλινικές δοκιμές. Τελικός στόχος της Ryvu είναι να αντιμετωπίσει τους κλινικούς περιορισμούς των υφιστάμενων θεραπειών στον τομέα της ογκολογίας και να παράσχει στους ασθενείς πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες για αιματολογικούς και συμπαγείς όγκους.

Ντομπρόβσκις: Εξαίρετη είδηση

Ο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια οικονομία στην υπηρεσία των ανθρώπων, δήλωσε: «Χαιρετίζω αυτή την επένδυση από την ΕΤΕπ, με την υποστήριξη του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, στην πολωνική εταιρεία Ryvu Therapeutics. Αποτελεί εξαίρετη είδηση για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και τη θέση της ως κόμβου έρευνας για καινοτομίες που αλλάζουν και σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα διατεθεί για την ανακάλυψη, την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων αντικαρκινικών θεραπειών. Οι επενδύσεις αυτές θα στηρίξουν επίσης την περιφερειακή οικονομία και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης στη διαδικασία.» Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη έχει μέχρι στιγμής κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 524,3 δισ. ευρώ, προς όφελος περισσότερων από 1,4 εκατ. μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή