Σταδιακά και μεθοδικά οι αγοραστές κατάφεραν όχι μόνο να απορροφήσουν τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά και να καταφέρουν το θετικό κλείσιμο, κυριολεκτικά στο τελευταίο τέταρτο της συνεδρίασης.

Έτσι, ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,10% στις 892,37 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 63 εκατ. ευρώ.

Περιόρισε τη «ζημιά»

Στη σκιά του αρνητικού διεθνούς κλίματος το ΧΑ έχει καταφέρει να περιορίσει τη «ζημιά» πέριξ των 10 μονάδων, ενώ σήμερα πέτυχε να κλείσει και σε θετικά εδάφη. Ο γενικός δείκτης έχει ελαφρώς υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές συστήνουν πιο συντηρητικές και αμυντικές θέσεις, εξαιτίας των εστιών αβεβαιότητας διεθνώς.

Και αυτό διότι το ΧΑ δεν εξαιρείται από το διεθνές κύμα risk off που έχει πυροδοτηθεί από την αβεβαιότητα για τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών, και το κατά πόσο η προσπάθεια μείωσης της προσφοράς χρήματος θα επηρεάσει τις οικονομίες, αλλά η UBS σήμερα ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο αναπτυξιακός ρυθμός της ελληνικής οικονομίας θα παραμείνει ισχυρός, ακόμη και υψηλότερος από την αρχική εκτίμηση.

Αναμένοντας το Jackson Hole

Η συσχέτιση των τελευταίων πολλών μηνών με τις διεθνείς αγορές μάς υπαγορεύει να έχουμε πάντα το βλέμμα μας εκεί, και κυρίως στη Wall Street, όπου και τα πράγματα είναι πολύ ρευστά τόσο σε μεσοπρόθεσμο χρόνο, με τη μεταστρεφόμενη και επιθετική νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, όσο και σε πολύ βραχυπρόθεσμο, με τις ανακοινώσεις από το Jackson Hole να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως ως προς το λεκτικό και τις προθέσεις της Fed, αναφέρει η Trader24. Μέχρι τώρα, δεν έχει προστεθεί κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, που θέλει τον ΓΔ να κινείται σε ανοδικό βραχυπρόθεσμο μοτίβο, με την περιοχή των 917-920 μονάδων να αποτελεί σοβαρή αντίσταση, ενώ η πρώτη στήριξη φαίνεται στις 878.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντη έδωσαν σημαντικές στηρίξεις στην αγορά με τα κέρδη τους, ενώ σε θετικά εδάφη έκλεισαν και οι Aegean, ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, Βιοχάλκο, Εθνική, Jumbo, Eurobank, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Alpha Bank και ΔΕΗ δέχτηκαν τις περισσότερες πιέσεις, ενώ πτωτικά έκλεισαν και οι ΑΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών