Με μικρές διακυμάνσεις κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία αφενός προσπαθεί να σταθεροποιηθεί μετά από την τριήμερη πτώση και αφετέρου να κρατήσει πιο αμυντική στάση εν αναμονή της έναρξης του συμποσίου της Federal Reserve στο Jackson Hole.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,06% στις 32.922 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,02% στις 4.129 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,03% στις 12.385 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Peloton Interactive σημειώνουν άλμα 8%, μετά την σύναψη συμφωνίας για την πώληση των προϊόντων της στο Amazon. Η Peloton επιδιώκει να διευρύνει την πελατειακή της βάση αλλά και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Οι μετοχές της υποχώρησαν περίπου 70% φέτος και περίπου 90% από το υψηλό της 52 εβδομάδων.

Άνοδο 33% σημειώνει και η Bed Bath & Beyond, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal, που ανέφερε ότι βρήκε μια πηγή χρηματοδότησης για να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Απώλειες 13% σημειώνει, από την άλλη, η Nordstrom, αφού η αλυσίδα πολυτελών πολυκαταστημάτων μείωσε τις προοπτικές για ολόκληρο το έτος, παρά το γεγονός ότι ανέφερε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για τα κέρδη και τα έσοδα.

Σερί πτωτικών συνεδριάσεων

Τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 έχουν κάνει ένα σερί τριών συνεχόμενων πτωτικών συνεδριάσεων, εν μέσω όμως σχετικά περιορισμένων όγκων συναλλαγών, καθώς τα βλέμματα είναι στραμμένα στο τριήμερο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole που αρχίζει την Πέμπτη με τον Τζερόμ Πάουελ να έχει προγραμματιστεί να μιλήσει την Παρασκευή. Οι αναλυτές αναμένουν ότι θα ενισχύσει τον στόχο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για να ελέγξει τον πληθωρισμό και να διατηρήσει υπό έλεγχο τις προσδοκίες για τις μελλοντικές κινήσεις.

«Οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα παραμείνουν σε ασταθή νερά μέχρι την ομιλία του προέδρου της Fed στο Jackson Hole την Παρασκευή», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Μπορεί να δυσκολευτεί να πείσει τις αγορές ότι η αυστηροποίηση της πολιτικής δεν θα προκαλέσει ύφεσης. Η οικονομία επιβραδύνεται όμως, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για τη Fed να δώσει σήμα ότι θα είναι λιγότερο επιθετική με την πολιτική της», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street