Σε αποκλειστικές συνομιλίες για την πώληση σημαντικού μεριδίου στην ITA Airways (την πάλαι ποτέ Alitalia) βρίσκεται η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times».

Για την απόκτηση του 20% της ιταλικής εταιρείας έχει υποβάλλει προσφορά η αμερικανική Delta Air Lines, από κοινού με την Air France-KLM και το αμερικανικό fund Certares, με το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωση του, να σχολιάζει πως η συγκεκριμένη προσφορά για την ΙΤΑ ανταποκρίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Στα 40 δισ. ευρώ η επιβάρυνση από το ενεργειακό κόστος 

Πάντως, συμφωνία θα επιτευχθεί μόνο αν το υπουργείο Οικονομικών μείνει ικανοποιημένο από την έκβαση των συνομιλιών, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως το υπουργείο ανακοίνωσε, τον περασμένο Φεβρουάριο, πως ξεκινά την αναζήτηση αγοραστή για τον νέο ιταλικό αερομεταφορέα, που προέκυψε από την χρεοκοπημένη Alitalia και το πακέτο διάσωσης του 2021.

Το σχήμα Lufthansa-MSC

Ενδιαφέρον για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου είχαν εκδηλώσει επίσης από κοινού η γερμανική Lufthansa και ο ιταλο-ελβετικός ναυτιλιακός όμιλος MSC. Μάλιστα, η προσφορά τους μέχρι πρόσφατα θεωρείτο και η επικρατέστερη.

H Ιταλία αποτελεί την μεγαλύτερη ξένη αγορά για την γερμανική αεροπορική εταιρεία. Αντιστοίχως, ο κολοσσός της MSC είχε ενδιαφερθεί να επεκταθεί στον αεροπορικό τομέα, με σημείο αιχμής την μεταφορά εμπορευμάτων, ενισχύοντας έτσι τη θέση της στις διεθνείς μεταφορές.

Η προσφορά των Lufthansa-MSC ήταν η πιο ελκυστική μέχρι την εμφάνιση του νέου ενδιαφερόμενου σχήματος, που περιλαμβάνει το Certares και την Delta, που προσφέρουν ως δέλεαρ την περαιτέρω επέκταση της ιταλικής εταιρείας στην αμερικανική αγορά.

Πάντως, λεπτομέρειες αναφορικά με το ύψος των προσφορών δεν έχουν γίνει γνωστές, από αμφότερες τις πλευρές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή