Τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από τρεις μήνες «έπιασε» σήμερα ο δείκτης MOEX, στο χρηματιστήριο της Μόσχας, μεταξύ άλλων χάρη στην κάθετη αύξηση της τιμής της μετοχής της Lukoil, οι μέτοχοι της οποίας δεν φαίνεται να ανησύχησαν καθόλου (αλλά μάλλον το αντίθετο) από τον μυστηριώδη θάνατο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, εκ των λίγων επικριτών του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο δείκτης MOEX που συνδέεται με το ρούβλι «άγγιξε» τις 2.440,6 μονάδες, που είναι το υψηλότερο σημείο του από τις 20 Μαΐου. Την ίδια ώρα η μετοχή της Lukoil ανέβαινε κατά 9,9%. Σε υψηλά διμήνου βρισκόταν την ίδια ώρα και ο δείκτης RTS, που συνδέεται με το δολάριο, στις 1.280,6 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Κίνα – Ρωσία: Επισημοποιείται το «ειδύλλιο» του ρουβλίου με το γουάν

Σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα και η μετοχή της Gazprom, μετά τα υπερκέρδη που ανακοίνωσε χθες ο ενεργειακός κολοσσός συνάμα με τη διανομή σημαντικού μερίσματος. Χθες η μετοχή της είχε ανέβει κατά 25%.

Κρατά γερά το ρούβλι

Αξιοσημείωτο σημείο της ημέρας ήταν και η συνεχιζόμενη ενδυνάμωση του ρωσικού νομίσματος, παρά τα σενάρια για αγορές νομισμάτων «φιλικών κρατών» από τη Μόσχα προκειμένου να ανακοπεί η άνοδος του.

Από το ιστορικό χαμηλό των 121,53 ανά δολάριο που είχε καταγράψει το Μάρτιο, λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το ρούβλι κινείται πλέον κοντά στα 60 έναντι του δολαρίου, ενώ άγγιξε και τα 59,81 έναντι του ευρώ. Με τις επιδόσεις αυτές το ρούβλι παραμένει μακράν το νόμισμα με τις υψηλότερες επιδόσεις διεθνώς και με το κλείσιμο του πρώτου οκταμήνου της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές