Στην Ευρώπη υπάρχει γενική συμφωνία ότι η βιωσιμότητα δεν πρέπει να πάψει να αποτελεί προτεραιότητα, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, με θέμα: «SUSTAINABLE FINANCE IN UNCERTAIN TIMES: Solid foundations in volatile economies»..

Η κ. Λαζαράκου αναφέρθηκε στον στόχο για βιώσιμες επενδύσεις στην Ευρώπη ύψους 1 τρισ. ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας και χαρακτήρισε μονόδρομο την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG μέσα στο σημερινό περιβάλλον. Από την άποψη των σχετικών «εργαλείων» της ΕΕ, η κ. Λαζαράκου έδωσε βάρος στην τυποποίηση και διαφάνεια των πράσινων ομολόγων, την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματική εποπτεία των φορέων που πιστοποιούν τις πράσινες επενδύσεις και την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθεσίας, ώστε να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης – Εconomist – Σκυλακάκης: Η ελληνική οικονομία θα κρατηθεί μακριά από την ύφεση

Επίσης, μίλησε για τις  αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα στη νομοθεσία και συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι δίπλα στις εισηγμένες εταιρείες και γενικότερα στην αγορά, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι γνωρίζουν το πλαίσιο. «Έχουμε ξεκινήσει προσπάθεια ενημέρωσης και θα συνεχίσουμε με εντατικό και εμφατικό τρόπο την προσπάθεια ώστε όλο το ελληνικό οικοσύστημα να γνωρίζει και να είναι μπροστά στις αλλαγές που γίνονται σήμερα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία