Συνάντηση με στελέχη του πετρελαϊκού κλάδου είχαν την περασμένη Παρασκευή ανώτατοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, προκειμένου να συζητήσουν για τον καταστροφικό τυφώνα Ίαν και τα χαμηλά αποθέματα βενζίνης.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, o Λευκός Οίκος ζήτησε τη συνάντηση με οκτώ εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των Exxon Mobil Corp , Chevron Corp και Marathon Petroleum Corp αργά την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης – Μπάιντεν: Στο στόχαστρο οι πετρελαϊκές εν μέσω πληθωριστικού ράλι

Οι λιανικές τιμές της βενζίνης έχουν εκτοξευθεί μετά από μια σειρά απρογραμμάτιστων διακοπών σε διυλιστήρια και προγραμματισμένης συντήρησης σε άλλα εργοστάσια που συνδυάστηκαν για να περιορίσουν την προσφορά.

Ο μέσος όρος λιανικής των 3,79 δολαρίων το γαλόνι είναι 11 σεντς υψηλότερος από ό,τι πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με την ΑΑΑ, αν και οι συνολικές τιμές παραμένουν χαμηλότερες από ό,τι πριν από έναν μήνα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τις εταιρείες πετρελαίου να μην χρησιμοποιήσουν την καταιγίδα ως πρόσχημα για να αυξήσουν τις τιμές της βενζίνης, οι οποίες εκτοξεύτηκαν νωρίτερα φέτος μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτός ο μικρός, προσωρινός αντίκτυπος της καταιγίδας στην παραγωγή πετρελαίου δεν παρέχει καμία δικαιολογία για αυξήσεις τιμών στην αντλία, καμία, είπε.

Ο τυφώνας Ίαν έφερε καταστροφές στη Φλόριντα την Πέμπτη και έπληξε τη Νότια Καρολίνα την Παρασκευή, ενώ ο τυφώνας Φιόνα είχε βαρύ τίμημα στο Πουέρτο Ρίκο νωρίτερα μέσα στον μήνα. Στη συνάντηση είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχουν ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Μπράιαν Ντις, η υπουργός Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ και ο Άμος Χόχσταϊν, ανώτερος σύμβουλος ενέργειας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή