Τα τρία κορυφαία στελέχη της Celsius, του δανειστή κρυπτογράφησης, απέσυραν 56,12 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονόμισμα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2022, λίγο πριν η εταιρεία αναστείλει τις αναλήψεις και καταθέσει αίτηση πτώχευσης, όπως δείχνουν νέα δικαστικά αρχεία.

Σύμφωνα με δήλωση οικονομικών υποθέσεων που κατατέθηκε αργά την Τετάρτη, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Alex Mashinsky, ο πρώην γενικός διευθυντής Daniel Leon και ο τεχνικός διευθυντής Nuke Goldstein απέσυραν κεφάλαια από λογαριασμούς θεματοφυλακής με τη μορφή bitcoin (BTC), ether (ETH), USDC (USDC) και CEL tokens (CEL).

Πάνω από δώδεκα άλλα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του Chief Compliance Officer της εταιρείας, Oren Blonstein, του Chief Risk Officer, Rodney Sunada-Wong, και του νέου CEO, Chris Ferraro, δεν έκαναν σημαντικές αναλήψεις κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, σύμφωνα με το έγγραφο, ένα από τα πολλά που κατατέθηκαν στο πτωχευτικό δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Ο Mashinsky απέσυρε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονόμισμα τον Μάιο του 2022 πριν η Celsius παγώσει τις αναλήψεις. Ο Leon απέσυρε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια (και επιπλέον 4 εκατομμύρια δολάρια σε CEL που χαρακτηρίζονται ως «εγγύηση») μεταξύ 27 και 31 Μαΐου. Ο Goldstein απέσυρε περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια (και επιπλέον 7,8 εκατομμύρια δολάρια CEL αξίας που επίσης χαρακτηρίζονται ως «εγγύηση»).

Η Celsius κατέθεσε αίτηση για προστασία λόγω πτώχευσης βάσει του κεφαλαίου 11 τον Ιούλιο, αφού σταμάτησε όλες τις αναλήψεις χρηστών επικαλούμενη «ακραίες συνθήκες της αγοράς» ένα μήνα νωρίτερα. Τα έγγραφα της Τετάρτης είναι η τελευταία εξέλιξη γύρω από τον πολιορκημένο δανειστή κρυπτογράφησης, καθώς η υπόθεση πτώχευσής του θερμαίνεται. Ένας ανεξάρτητος εξεταστής, που διορίστηκε από το γραφείο του Αμερικανού διαχειριστή, ερευνά επί του παρόντος γιατί η Celsius κατέρρευσε και πώς διαχειρίστηκε και αποθήκευσε τις καταθέσεις των πελατών της.

Βασικά μέλη της διοίκησης του δανειστή μίλησαν για νέα σχέδια αναδιάρθρωσης που περιλάμβαναν τη μετατροπή του χρέους της εταιρείας σε tokens και μια πιθανή στροφή προς τη φύλαξη κρυπτογράφησης, σύμφωνα με ηχητικές καταγραφές που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, το δικαστήριο προχωρά στη δημοπράτηση των περιουσιακών στοιχείων της Celsius αργότερα αυτό το μήνα.

Το πτωχευτικό δικαστήριο διέταξε την Celsius να ενημερώνει τακτικά την Επιτροπή Μη Εξασφαλισμένων Πιστωτών (UCC), η οποία εκπροσωπεί όλους τους πελάτες στους οποίους η Celsius οφείλει περιουσιακά στοιχεία, σχετικά με την οικονομική της κατάσταση και τη διαχείριση των μετρητών της, σύμφωνα με άλλο δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε την Τετάρτη.

Ο δανειστής πρέπει να γνωστοποιεί τον μηνιαίο προϋπολογισμό και το ταμειακό του υπόλοιπο, τις δαπάνες για μισθούς, φόρους μεταξύ άλλων στοιχείων, καθώς και διάφορες μετρήσεις επιδόσεων σχετικά με την επιχείρηση εξόρυξης bitcoin και τυχόν διαδικασίες από τις πωλήσεις BTC που εξορύσσονται από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης της εταιρείας. Η εταιρεία πρέπει επίσης να λάβει άδεια από το UCC για κάθε «κρίσιμη πληρωμή προμηθευτή» άνω των 50.000 δολαρίων.

Η επόμενη ακρόαση για την υπόθεση πτώχευσης έχει προγραμματιστεί για αργότερα αυτή την εβδομάδα, στις 7 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. E.T.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News