Έντονη μεταβλητότητα, ήπιες πιέσεις και στηρίξεις από τους «συνήθεις» υπόπτους είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα και να ανακόψει τη διάθεση των πωλητών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,07% στις 814,07 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ήτοι στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προσπαθεί να κρατήσει σε επίπεδο τίτλων τη διόρθωση που έχει αρχίσει από την περασμένη Τετάρτη, χωρίς να απωλέσει σημαντικές μονάδες από τον γενικό δείκτη, αν και δοκιμάζονται για δεύτερη ημέρα οι στηρίξεις του. Η συνέχεια όμως είναι δύσκολη, καθώς πλέον όλες οι αγορές του πλανήτη, επίσης και η ελληνική, τιμολογούν όλο και περισσότερο το σενάριο της ύφεσης το 2023, ίσως και από αυτό το τρίμηνο του 2022, προτιμώντας πιο αμυντικές θέσεις.

Στενά περιθώρια

Σε μια τέτοια τάση η ελληνική αγορά αν και δείχνει κάποια στοιχεία αντοχών, δεν έχει περιθώρια να βγει από τα χαμηλά της ζώνης των 800 – 850 μονάδων, παραμένοντας καθηλωμένη για ακόμη έναν μήνα. Και αυτό πλέον που συζητείται στα desk των επενδυτών είναι εάν και κατά πόσο μπορεί να επηρεαστεί η ελληνική οικονομία από την παγκόσμια ύφεση, άρα και η κερδοφορία των εισηγμένων της Λ. Αθηνών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι απώλειες σε Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Μυτιληναίο αντισταθμίζονται εν μέρει από την άνοδο σε Coca Cola και Σαράντη. Σε αρνητικά εδάφη όμως είναι και οι ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Eurobank, ΔΕΗ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς και Ελλάκτωρ, ενώ σε θετικά οι Aegean, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Εθνική και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών