Κανονικά θα συμμετάσχει η Lyktos Group, συμφερόντων Μιχάλη Σάλλα, στην εν εξελίξει αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας κατά το ποσό των 99 εκατ. ευρώ.

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο έμπειρος τραπεζίτης, τονίζοντας ότι θα διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχή της 20% στην τράπεζα και το ρόλο της ως Βασικού Μετόχου και Στρατηγικού Επενδυτή.

«Το τραπεζικό σύστημα θα ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες»

«Επιδίωξή μας είναι» , αναφέρει ο κ. Σάλλας, «η περαιτέρω ουσιαστική συμβολή της Παγκρήτιας στην ανάπτυξη της Κρητικής Οικονομίας και στην ενίσχυση της εξυπηρέτησης της επιχειρηματικής κοινότητας, με την επέκταση της Τράπεζας στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η Οικονομία βρίσκεται ιστορικά, σε εξαιρετικά θετική αφετηρία, έχοντας εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για δημοσιονομική εξυγίανση, σοβαρή οικονομική μεγέθυνση και προπαντός μεγαλύτερη εξωστρέφεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τραπεζικό σύστημα θα ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται για την ελληνική επιχείρηση και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Στην ίδια δήλωση, ο κ. Σάλλας υπογραμμίζει πως «η Παγκρήτια Τράπεζα μετά την Αύξηση Κεφαλαίου, τη συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την απορρόφηση του δικτύου και των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα, θα είναι σύντομα έτοιμη να εκπληρώσει και αυτή τον ρόλο της δημιουργώντας οφέλη για τους πελάτες, τους μετόχους και τα στελέχη της».

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο της αύξησης συγκεντρώθηκαν 35 εκατ. ευρώ από παλαιούς και νέους μετόχους, χωρίς η Lyktos Group να ασκήσει τα δικαιώματά της.

Μετά την εισφορά 20 εκατ. ευρώ περίπου από την εταιρεία που ελέγχει ο κ. Σάλλας, θα πρέπει να συγκεντρωθούν από τρίτους επιπλέον 44 εκατ. ευρώ περίπου, στόχος που θεωρείται επιτεύξιμος από τη διοίκηση της Παγκρήτιας.

Η τελευταία βρίσκεται σε επαφή με ειδικούς επενδυτές, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και funds για την ολοκλήρωση της έκδοσης νέων μετοχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις