Για ενδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται ενδεχομένως να αποχωρήσουν από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον οποίο κατέλαβαν τον Μάρτιο, λίγες ημέρες μετά την εισβολή, έκανε λόγο ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Μια τέτοια αποχώρηση θα συνιστούσε σημαντική μεταβολή του πεδίου της μάχης στην υπό μερική κατοχή περιοχή της Ζαπορίζια, όπου η γραμμή του μετώπου δεν έχει μετατοπιστεί σχεδόν καθόλου εδώ και μήνες, ενώ οι συνεχείς βομβαρδισμοί κοντά στον σταθμό πυροδοτούν φόβους για πυρηνική καταστροφή.

Διαβάστε επίσης: Ζαπορίζια: Δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια του πυρηνικού εργοστασίου

«Τις τελευταίες εβδομάδες λαμβάνουμε πληροφορίες ότι εμφανίστηκαν ενδείξεις πως (οι Ρώσοι) ετοιμάζονται ενδεχομένως να φύγουν» από τον σταθμό, είπε ο Πέτρο Κότιν, ο επικεφαλής της Energoatom, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

«Πρώτον, υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός δημοσιευμάτων στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι θα άξιζε ίσως να εκκενώσουν (τον σταθμό) και ίσως να παραδώσουν τον έλεγχό του στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)», είπε και πρόσθεσε πως «έχει κανείς την εντύπωση ότι τα μαζεύουν και κλέβουν ό, τι μπορούν».

Όταν ρωτήθηκε αν είναι πρώιμο να συζητά κανείς για την αποχώρηση των Ρώσων από το εργοστάσιο, ο Κότιν είπε: «Είναι πολύ πρώιμο. Δεν το βλέπουμε να γίνεται τώρα, αλλά προετοιμάζονται». «Όλο το (ουκρανικό) προσωπικό απαγορεύεται να περάσει από τους σταθμούς ελέγχου και να μεταβεί σε εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας