Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την στήριξη της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας, υπέγραψαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Grant Thornton.

Το μνημόνιο

Βάσει του Μνημονίου, τα δύο μέρη συμφώνησαν να αναλάβουν μια σειρά πρωτοβουλιών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που ενδεικτικά περιλαμβάνει:

·         Την Αναβάθμιση δεξιοτήτων

·         Τον Ψηφιακό μετασχηματισμό

·         Τη Διασύνδεση με την καινοτομία

·         Τη Διασύνδεση με τις Επιχειρήσεις

·         Τη Διασύνδεση με την έρευνα

·         Την Εφαρμοσμένη Διδακτορική Έρευνα

·         Την Διασύνδεση με την αγορά εργασίας

·         Την Τεχνογνωσία

·         Την ΟΠΑ News

·         Τις Εκδηλώσεις-Συνέδρια-ενέργειες Κοινωνικής Ευθύνης & Προσφοράς

Με αφορμή το Μνημόνιο Συνεργασίας, τα δύο μέρη θα προχωρήσουν άμεσα σε ανάληψη κοινών δράσεων που αφορούν στην Πρακτική Άσκηση φοιτητών του ΟΠΑ και στη συνδρομή σε δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς, με κεντρικό πυλώνα αυτές που υποστηρίζουν τις σπουδές φοιτητών με οικονομικές δυσκολίες που προέρχονται από ακριτικές περιοχές.

Δηλώσεις

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Με αυστηρά κριτήρια επιλογής, προχωράμε σε νέα συνεργασία με μια κορυφαία εταιρεία στο χώρο των Ελεγκτικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Θεωρούμε τη συνεργασία αυτή πολύ επωφελή για την ακαδημαϊκή κοινότητα η οποία μπορεί να ανταλλάσσει καλές πρακτικές με μια δυναμικά και ραγδαία αναπτυσσόμενη εταιρεία. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχουμε σε φοιτητές και αποφοίτους του Ιδρύματος ένα ευρύ πλαίσιο ευκαιριών εξέλιξης και σταδιοδρομίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton κ. Βασίλειος Καζάς, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη νέα συνεργασία που ξεκινάει με ένα εκ των κορυφαίων ελληνικών Πανεπιστημίων, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το επιχειρηματικό τοπίο της χώρας. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα από αυτό το ευρύ πλαίσιο συνεργασίας μας, καθώς και οι στόχοι που έχουν τεθεί, είναι κοινοί και για τους δύο οργανισμούς, και αποσκοπούν τόσο στην ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικότητας, όσο και στην εξέλιξη των φοιτητών και των αποφοίτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσα από τη συνεργασία μας με το ΟΠΑ, φιλοδοξούμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τη μελλοντική γενιά επαγγελματιών, η οποία θα συμβάλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του εγχώριου επιχειρηματικού τοπίου για τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Έχει σχέση το πεδίο βαρύτητας της Γης με τα υψόμετρα;
Academia |

Γιατί δεν ξέρουμε το ακριβές υψόμετρο στον Όλυμπο; Πως θα υπολογιστεί σωστά το υψόμετρο στη χώρα

Αν γνωρίζουμε το πεδίο βαρύτητας για τον ελληνικό χώρο, τότε μπορούμε να υπολογίσουμε την επιφάνεια του γεωειδούς. Ξέροντας λοιπόν αυτήν την επιφάνεια μπορούμε μετά να μετατρέψουμε τα γεωμετρικά υψόμετρα σε υψόμετρα που όλοι κατανοούμε

Ανθεκτικότητα του τραπεζικού τομέα σε σοβαρές κρίσεις
Academia |

Ανθεκτικότητα του τραπεζικού τομέα σε σοβαρές κρίσεις

Η χρηματοπιστωτική κρίση του 2007 είχε μικρή επίδραση στις μεταβολές των τραπεζικών χρηματιστηριακών δεικτών στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, ενώ η υγειονομική κρίση της πανδημίας του Covid-19 δεν φαίνεται να επηρεάζει τις τιμές των τραπεζικών χρηματιστηριακών δεικτών σε καμία χώρα

Προβλέψεις για ύφεση το 2023 στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη
Academia |

Προβλέψεις για ύφεση το 2023 στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη

Με βάση τις εκτιμήσεις του Ιανουαρίου 2023 για το πρώτο μισό του 2023, ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ θα πρέπει να αναμένεται χαμηλότερος για την ελληνική οικονομία σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Νοεμβρίου και ελαφρώς καλύτερες για το δεύτερο μισό του 2023.