
Ο έγκριτος διεθνής φορέας αξιολόγησης Eduniversal δημοσιοποίησε τα 1.000 καλύτερα “Business Schools” από 154 χώρες για το 2022. Η εν λόγω κατάταξη αξιολογεί τα “Business Schools” σύμφωνα με τη διεθνή τους φήμη σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ πρόσθετα κριτήρια κατάταξης αποτελούν οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις, οι θέσεις που αυτά καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων διεθνών κατατάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καθώς και οι ψήφοι των Πρυτάνεων των 1.000 συμμετεχόντων Business Schools.
Με τη χρήση των κριτηρίων αυτών επιτυγχάνεται η κατάταξη των “Business Schools” των Πανεπιστημίων σε πέντε (5) κατηγορίες διάκρισης. Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε 4 αστέρια διάκρισης που το κατατάσσουν στη δεύτερη υψηλότερη κατηγορία (“4 Palmes League – Top Business Schools”), καθώς και στα 300 καλύτερα Business Schools του κόσμου! Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν το μόνο “Business School” Ελληνικού Πανεπιστημίου που κατατάχθηκε στην κατηγορία “4 Palmes” ανάμεσα σε διακεκριμένα Business Schools.
Διαβάστε επίσης: ΟΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με ΔΥΠΑ
Κατάταξη
Στη ίδια κατηγορία διάκρισης (“4 Palmes League – Top Business Schools”), κατατάσσονται, μαζί με το Business School του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υψηλού κύρους αντίστοιχες Σχολές Διοίκησης πανεπιστημίων του εξωτερικού, όπως το Johns Hopkins University Carey Business School, το Kelley School of Business του Indiana University, το Business School του Strathclyde University και το Management School του Lancaster University.
Με αφορμή τη σημαντική αυτή διάκριση ο Αντιπρύτανης Έρευνας Καθηγητής Γιώργος Λεκάκος δήλωσε: “Η διεθνής αναγνώριση της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί μια ακόμα επιβράβευση του ερευνητικού και διδακτικού έργου των μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος. Η ηγετική θέση της Σχολής αναδεικνύει τις ευθύνες μας να λειτουργήσουμε ως πρότυπο σπουδών διοίκησης επιχειρήσεων στην Ελλάδα και παράλληλα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα εδραιώσουν τη θέση μας μεταξύ των κορυφαίων Business Schools παγκοσμίως”.


Latest News

Επιστολή καθηγητών του ΕΚΠΑ στον πρωθυπουργό για τις αποδοχές των πανεπιστημιακών
Επιστολή καθηγητών του ΕΚΠΑ προς τον πρωθυπουργό για τις αποδοχές των πανεπιστημιακών

Νέα διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2023
Στην Ελλάδα αναδεικνύεται πρώτο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στα 4 από τα 5 επιστημονικά πεδία στα οποία αξιολογήθηκε.

Έρχονται και νέες αυξήσεις επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες
Ο επίμονος πληθωρισμός θα φέρει και νέες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ και την FED, προβλέπει η Concensus Economics

Πως η νομισματική πολιτική μειώνει την περιουσία των πολιτών
Το δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης προϋποθέτει απαραίτητα ότι η οικονομία είναι διαρθρωμένη κατά το πρότυπο της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς, το οποίο με την σειρά του προϋποθέτει ότι επικρατεί ατομική ιδιοκτησία, ιδιαίτερα επί των παραγωγικών μέσων.

Ημέρες καριέρας από το τμήμα Τουριστικών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ.
Στόχος των «Ημερών Καριέρας» είναι η σύνδεση των φοιτητών με την τουριστική αγορά

Μνημόνιο Συνεργασίας ΟΠΑ και της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας

Νέες προβλέψεις για ανάπτυξη αντί για ύφεση και μικρότερο πληθωρισμό για το 2023
Αναθεωρεί σημαντικά τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Προγράμματος Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης (E-learning)

ΟΠΑ και Deloitte συνεργάζονται για να στηρίξουν εκπαίδευση και εργασία
Η συμφωνία επισφραγίστηκε με την υπογραφή σχετικού μνημόνιου συνεργασίας

Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές ακριτικών νησιών από το ΟΠΑ και την Grant Thornton
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η εταιρία Grant Thornton στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς συνεργάζονται για να προσφέρουν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ και Γ’ Λυκείου των ακριτικών νησιών επαγγελματικό προσανατολισμό με βάση τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το ΟΠΑ.

Η Ευρωζώνη και οι Κρίσεις
Ο ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας για το 2022 εμφανίζεται βελτιωμένος (5,9% ενώ το Φεβρουάριο η εκτίμηση ήταν για ρυθμό μεγέθυνσης της τάξης του 4,86%) σε σχέση με την αντίστοιχη εικόνα των εκτιμήσεων του Φεβρουαρίου.