Τη χειρότερή τους επίδοση από τις 10 Ιουνίου σημείωσαν σήμερα Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς στους επενδυτικούς κύκλους αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι για τον ερχομό ύφεσης. Στη διαμόρφωση του σημερινού κλίματος τον σημαίνοντα ρόλο διαδραμάτισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει ύφεση της οικονομίας της Ευρωζώνης το τρέχον και το επόμενο τρίμηνο, αν και θα είναι ήπια και βραχύβια.

Διαβάστε επίσης – Wall Street: Βύθιση στον απόηχο της αύξησης επιτοκίων από τη Fed

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση με βαριές απώλειες της τάξεως του 2,85% με κανέναν εκ των κυριοτέρων κλάδων του να μην παρουσιάζει κάποια θετική μεταβολή. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η βύθιση που υπέστησαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο, διαγράφοντας 3,28%, 3,09% και 3,45% αντίστοιχα. Από το σημερινό κλίμα διέφυγε το χρηματιστήριο του Λονδίνου το οποίο υποχώρησε κατά 0,93%.

Η Ευρώπη σήμερα κινήθηκε στον ρυθμό των κεντρικών τραπεζών, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ τέσσερις εξ αυτών ανακοίνωσαν αυξήσεις επιτοκίων.

Την αρχή έκανε η Τράπεζα της Ελβετίας η οποία αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης. Ακολούθησε η Τράπεζα της Νορβηγίας η οποία αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης (η μοναδική που αύξησε κατά 0,25% τα επιτόκια). Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Τράπεζα της Αγγλίας και στη συνέχεια η ΕΚΤ (και οι δύο ανακοίνωσαν επιτοκιακές αυξήσεις 50 μονάδων βάσεως).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές