Τρεις ημέρες απομένουν μέχρι την απολογία της Εύας Καϊλή στις βελγικές δικαστικές αρχές, οι οποίες στη συνέχεια και θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το Qatargate, στο οποίο εμπλέκεται.

Όλες αυτές τις ημέρες, η ελληνίδα Ευρωβουλευτής μελετά με πολύ μεγάλη προσοχή τις επόμενες κινήσεις της από τις φυλακές στις οποίες κρατείται, όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου.

Qatargate: Την Πέμπτη η απολογία της Καϊλή – Τι θα υποστηρίξει

Με την ομάδα των δικηγόρων της, ανάμεσά τους ο Έλληνας Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο Βέλγος Αντρέ Ριζόπουλος, προσπαθεί να χτίσει την υπερασπιστική της γραμμή, με μοναδικό στόχο να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη, ώστε να βρεθεί όσο το δυνατόν συντομότερα γρήγορα δίπλα στην κόρη της.

Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, αυτό είναι πολύ δύσκολο, αφού όπως προκύπτει από τα βελγικά ΜΜΕ, το οποία επικαλούνται νομικούς από τις Βρυξέλλες, η Εύα Καϊλή έχει κάνει κάποια πολύ μεγάλα λάθη, τα οποία μπορούν να τις κοστίσουν την ελευθερία της, παρά τη «θυσία» του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος επιχειρεί να τα πάρει όλα πάνω του.

Το χειρότερο σενάριο για την Εύα Καϊλή

Όσον αφορά τις ποινές, με οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος δικηγορικού συλλόγου Βρυξελλών, Φίλιππος Τσαλαχούρης είπε πως η μεγαλύτερη μπορεί να φτάσει τα 15 χρόνια κάθειρξη.

Πρόκειται για το χειρότερο δυνατό σενάριο για την Εύα Καϊλή και κομβικό ρόλο σε αυτό ενδέχεται να παίξει η βαλίτσα, με την οποία συνελήφθη ο πατέρας της, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

«Τα αδικήματα για τα οποία φέρεται ως δράστρια είναι τρία: ξέπλυμα ‘μαύρου’ χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά δημοσίου λειτουργού για δωροληψία» είπε αρχικά ο κ. Τσαλαχούρης.

«Αν υποθέσουμε ότι καταδικαστεί και για τα τρία, ο ποινικός κώδικας του Βελγίου προβλέπει σώρευση ποινών. Ενέχεται να επιλεγεί η ανώτερη ποινή, που είναι κάθειρξη 15 ετών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση» συμπλήρωσε.

«Σε περίπτωση που κριθεί ένοχη μόνο για διαφθορά, η ποινή είναι 4 χρόνια φυλάκισης» κατέληξε.

Πώς μπορεί να την κάψει η βαλίτσα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, κομβικό ρόλο αναμένεται να παίξει η βαλίτσα που βρέθηκε στα χέρια του πατέρα της.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μέσα σε αυτή τη βαλίτσα βρέθηκε επίσης ένα μπιμπερό, βρεφικό γάλα, αλλά και ένα ταμπλετ.

Εφόσον οι αρχές συνδέσουν αυτά τα τρία αντικείμενα με την Εύα Καϊλή και αποδείξουν ότι είχε σχέση με τη βαλίτσα (κάτι το οποίο εκείνη αρνείται) η Ευρωβουλευτής θα μπορούσε να συνδεθεί και με την εγκληματική οργάνωση, πράγμα που -όπως αναφέρθηκε παραπάνω- μπορεί να σημαίνει ακόμα και 15 χρόνια φυλάκισης.

Τα μεγάλα λάθη της Εύας Καϊλή και η βαλίτσα

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή έχει υποπέσει σε ένα πολύ μεγάλο λάθος, τις πρώτες μέρες της σύλληψής της.

Όπως λοιπόν υπογραμμίζουν τα βελγικά ΜΜΕ, ήταν το πρώτο -και ίσως πιο σημαντικό- λάθος της. Συγκεκριμένα, η Εύα Καϊλή φέρεται να είπε στους ανακριτές, πως είχε ξαναδεί λεφτά στο σπίτι.

Ουσιαστικά επρόκειτο για χρήματα που είχε φέρει ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Μάλιστα, η ίδια δεν είχε κινήσει καμία διαδικασία προκειμένου να εμποδίσει την επανάληψη του φαινομένου.

Ακόμα ένα λάθος είναι ότι επικοινώνησε με τον πατέρα της, ζητώντας του να πάρει τη βαλίτσα με τα χρήματα και να τη μεταφέρει εκτός του σπιτιού τους, με τα γνωστά αποτελέσματα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο πατέρας συνελήφθη έξω από το ξενοδοχείο Sofitel στην Place Jourdan και οδηγήθηκε στην αστυνομία. Στη συνέχεια συνελήφθη και η ίδια, καθώς και ακόμα 4 άτομα.

Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Πέμπτη, όταν η Εύα Καϊλή θα απολογηθεί ενώπιον των βελγικών αρχών.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012