Mικρή υποχώρηση καταγράφουν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Οι πιέσεις που ασκούν τα λεγόμενα «γεράκια» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης που τάσσονται υπέρ μίας μεγάλης ανόδου των επιτοκίων, επηρεάζουν αρνητικά την αγορά ομολόγων.

Το έναυσμα για τις σημερινές πιέσεις έδωσε η τοποθέτηση του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας Ρόμπερτ Χόλζαμν ο οποίος μιλώντας σε συνέντευξη τύπου υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παραμένει αρκετά υψηλός, επομένως ο κίνδυνος να μην αυξήσει αρκετά τα επιτόκια η ΕΚΤ, είναι μεγαλύτερος από το να τα αυξήσει πάρα πολύ.

TNX: Τα ομόλογα των ΗΠΑ αποτυπώνουν την αστάθεια στις αγορές

Στην ΗΔΑΤ καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 30 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,12%, από 3,90% την Παρασκευή έναντι 2,29% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,83%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0718 δολάρια από το επίπεδο των 1,0853 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0776 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες