Ξεπούλησε το Model Y της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla του μεγιστάνα Ιλον Μασκ, για αυτό το τρίμηνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να κατασκευάσει άλλα οχήματα μέχρι τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Electrek, που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης για το πλήρως ηλεκτρικό, μεσαίου μεγέθους σπορ όχημα (SUV) της Tesla σε πελάτες των ΗΠΑ είναι πλέον μεταξύ των μηνών Απριλίου και Ιουνίου του 2023, σύμφωνα με τον ιστότοπο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ το χρονοδιάγραμμα παράδοσης για το Model S είναι στο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου.

Ιλον Μασκ: Πλησιάζει ξανά την κορυφή

Ο ρόλος της μείωσης τιμών

Το γεγονός ότι η Tesla ξεπούλησε αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό και στην πρόσφατη απόφασή της, που έγινε γνωστή τον Ιανουάριο, να μειώσει τις τιμές των οχημάτων της σε παγκόσμιο επίπεδο έως και 20%.

Πλέον το Model Y κοστίζει 52.990 δολάρια, από 65.990 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Ιλον Μασκ είχε δηλώσει τότε ότι οι παραγγελίες οχημάτων ήταν περίπου διπλάσιες από την παραγωγή της εταιρείας τον Ιανουάριο μετά τον πρώτο γύρο περικοπών τιμών και οι επιθετικές μειώσεις τιμών της Tesla έχουν πυροδοτήσει τη ζήτηση για τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Να σημειωθεί πάντως ότι τον Φεβρουάριο, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε κατά 1000 δολάρια την τιμή του οχήματός της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Τον περασμένο μήνα, να σημειωθεί, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Μασκ μετέθεσε χρονικά την παράδοση του βασικού της Model Y σε πελάτες της στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green