Με ρυθμούς κατακόρυφης ανόδου αυξάνονται συνεχώς οι χρήστες του Snapchat, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσθέτει χρήστες σε ένα πιο γρήγορο κλιπ, φτάνοντας πάνω από 750 εκατομμύρια το μήνα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Snap Inc., Evan Spiegel.

Ίλον Μασκ: «Τα παιδιά μου ‘προγραμματίζονται’ από κάποιον αλγόριθμο των social media»

Αυτό σημαίνει 25% περισσότεροι από τους 600 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες που προσέλκυε η εφαρμογή, γνωστή για τα εξαφανιζόμενα φωτογραφικά της μηνύματα, πριν από 10 μήνες. Για το έτος έως τον Απρίλιο του 2022, ο μηνιαίος αριθμός αυξήθηκε κατά 20%, ανέφερε η εταιρεία.

Το Spiegel ανακοίνωσε τους αριθμούς την Πέμπτη σε ένα κοινό επενδυτών σε μια συνάντηση στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.  Η Snap πέρυσι δήλωσε ότι περιόριζε τις λειτουργίες της και την εστίασή της σε τρεις προτεραιότητες: να προσθέσει χρήστες και να τους κάνει να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο Snapchat, να αυξήσει τα έσοδα της και να επενδύσει στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Eπέκταση της βάσης χρηστών

Οι αριθμοί που αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη σηματοδοτούν ότι η εφαρμογή μπορεί να συνεχίσει να επεκτείνει τη βάση των χρηστών της, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μεγάλων μειώσεων στις ψηφιακές διαφημίσεις της. Το πρώτο τρίμηνο, οι αναλυτές αναμένουν ότι τα έσοδα της εταιρείας θα σημειώσουν την πρώτη πτώση σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ το χρηματικό ποσό που «βγάζει» η Snap ανά χρήστη προβλέπεται να μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών ετών.

Εν τω μεταξύ, η Snap πραγματοποιεί αλλαγές στις προσφορές διαφημίσεων φέτος, οι οποίες ενδέχεται να επιβαρύνουν τα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο.

Αν και το Snapchat δεν είναι η μεγαλύτερη εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης – το Facebook και το Instagram της Meta Platforms βλέπουν περίπου 3 δισεκατομμύρια και 2 δισεκατομμύρια χρήστες το μήνα, αντίστοιχα – είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους. Τα τελευταία χρόνια, ανταγωνίζεται για την προσοχή των νεότερων χρηστών με το TikTok, την ταχέως αναπτυσσόμενη εφαρμογή βίντεο που ανήκει στην ByteDance, η οποία έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο άτομα που συνδέονται κάθε μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης